Košarka

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

06. 10. 2024. 19:06 9

ŠOK Zvezda izgubila od Splita

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u trećem kolu ABA lige od Splita rezultatom 85:78.

Favorizovani crveno-beli su bili očajni od prvog do poslednjeg minuta i nisu ostvarili ono što su želeli između dva teška evroligaška duela protiv Pariza i Baskonije.

Jago je ubacio 15 poena za crveno-bele, a Dobrić i Nedović su dodali po 14 poena za crveno-bele. Kod domaćih, 17 poena Šortera i 16 poena i sedam skokova "X faktora" Škara. Po 14 poena su postigli Jordano i Ljubičića, a Kapusta je imao 12 poena i sedam asistencija.

Ovu utakmicu posmatrao je i legendarni košarkaš Toni Kukoč, koji je Splićanima doneo tri trofeja prvaka Evrope.

Zvezda je preksinoć imala jako težak meč protiv Pariza na startu Evrolige, u kom je slavila, pa je nešto sporiji početak u Splitu bio očekivan.

Domaćin je to iskoristio i nošem raspoloženim Jordanom dobio prvu četvrtinu sa 18:16. Išao je Split u ovom periodu i do +6, ali je Miloš Teodosić u samom finišu povezao redove Zvezde i sa par asistencija i kvalitetnih pasova održao balans.

Međutim, Kapusta je drugu četvrtinu otvorio sa svojih šest poena, za seriju Splita 6:0 i vođstvo od 24:16, ali se Zvezda vratila trojkama Teodosića, Dobrića i Kenana.

Razigrao se i Dejan Davidovac, pre svega u smislu asistencija, pa je posle jednog njegovog sjajnog dodavanja i zakucavanja Bolomboja, šampion konačno poveo sa 32:30, na 3,54 do kraja.

Janis Sferopulos je sa petorkom u sastavu Jago, Kenan, Dobrić, Davidovac i Bolomboj konačno pronašao rešenje za Splićane, pa je na veliki odmor ipak otišao sa prednošću od 39:37.

U trećoj četvrtini se razigrao Jago, koji je u prvom poluvremenu imao očajne procente, pratili su ga Nedović i Dobrić, delovalo je da će se Zvezda odvojiti, ali se Split nije dao. Šorter i Škara su svojim minijaturama održali domaćina "u životu", pa se u poslednjih 10 minuta ušlo rezultatom 61:60 za srpski tim.

Četvrta deonica krenula je serijom Splita od 4:0, Sferopulos je zvao tajm-aut, a nakon njega je Ajzea Kenan pogodio trojku i Zvezda je dala koš posle četiri minuta igre.

Ušlo se u egal završnicu, odlični Škara je baš mučio Zvezdu, pogađali su Tišma i Jordano, pa je Zvezda, koja nije imala ama baš nikakvo rešenje, otišla u potpuno neočekivani poraz.

Split - Crvena zvezda 85:78 (18:16, 19:23, 23:22, 25:17)

Dvorana: Mala dvorana (Split); Sudije: Tomislav Hordov, Sašo Petek, Vladimir Jevtović

Split: Šorter, Jordano, Katić, Tišma, Klepo, Kučić, Vuko, Perkušić, Škara, Kapusta, Ljubičić

Crvena zvezda: Miler-Mekintajer, Kenan, Teodosić, Davidovac, Mitrović, Kalinić, Dobrić, Bolomboj, Daum, Plavšić, Nedović, Jago

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sednica o litijumu

Zoran Živković [02.10.2024.]




Video dana

Električna turpija za nokte

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati