Košarka

[ Izvor: Sport klub ]

02. 10. 2024. 22:18 2

Dopis Zvezde ABA ligi: Kaznite Partizan, vređali su!

Rukovodstvo KK Crvena zvezda uputilo je dopis direktoru ABA lige u kojem zahteva da Partizan bude sankcionisan zbog "vređanja njihovog kluba, predsednika Republike Srbije, predstavnika njihovog kluba i članova njihovih porodica" od strane navijača. Uvid u dopis imao je i Sport klub.

Skandiranje na koje ukazuju crveno-beli dogodilo se tokom utakmice Partizan – Borac u Jadranskoj ligi, iako je pre tog duela Vanja Marinković apelovao da vređanja ne bude.

Dopis koji šalje Crvena zvezda upućen je direktoru takmičenja Dubravku Kmetoviću i sportskom direktoru Miliji Vojinoviću.

Zvezda je na adresu ABA poslala i drugi dopis u kojem je izrazila nezadovoljstvo suđenjem, ali ne na utakmici koju je igrala Zvezda već na jednom od drugih duela regionalnog takmičenja.

Šta stoji u dopisu u kojem se zahteva kazna za KK Partizan usled vređanja sa tribina?

- Poštovani, preskočićemo bilo kakav uvod, kurtoaziju i navešćemo odmah konkretno razloge za ovaj dopis. Tiče se budućnosti ABA lige i izazova koji Vas očekuju. Već na startu nove sezone dobili smo najavu šta možemo da očekujemo i kako neki shodno izjavama pre sezone "neće ćutati" i obračunavati se sa "neistomišljenicima". Da li u to spada i konstantno vređanje tokom utakmice sudije Ivana Stefanovića od strane prvog trenera KK Partizan? Zbog čega i čemu to vodi?

U sredu 25. 9. 2024. godine odigrana je utakmica prvog kola ABA lige između KK Partizan i KK Borac u Beogradskoj areni. Ali je ponovo "tema" na tom meču u vidu pogrdnih skandiranja i uvreda bio naš klub, predsednik Republike Srbije, predsednik našeg kluba i članovi njegove porodice!

Upozoravamo Vas da se ovaj "trend" iz prethodnih sezona nastavlja očigledno i ove! Ovo zaista prevazilazi svaku meru, kao i ponovo odsustvo reakcije prvog sudije nakon ovakvih ispada (bez prekida utakmice i upozorenja publici)

Zbog toga očekujemo od Vas da već od starta sezone preduzmete konkretne korake po ovom pitanju i kaznama stavite do znanja da ovo ludilo mora da stane! Podsetićemo Vas da je prijateljska utakmica u Beogradu pre 10 dana prekinuta na 10 minuta.

Ako je ovako već u prvoj utakmici u novoj sezoni, verujemo da će ovo iživljavanje nad gledaocima, publikom u halama koja želi da gleda košarku i to u sezoni u kojoj KK Partizan promoviše nenasilje i krilaticu "srce, ruke, glas" (ali očigledno ili neuspešno ili tek pro forme radi), onda ne znamo šta da očekujemo u narednim mečevima? Licemerno je sakrivati se iza takvih akcija koje očigledno ne daju rezultate, a imamo osnovanu sumnju da neki i ne žele da takve akcije daju bilo kakav efekat - stoji u dopisu, između ostalog.

Odgovor ABA lige na ovaj dopis uskoro će biti objavljen na sajtu Sport kluba.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sednica o litijumu

Zoran Živković [02.10.2024.]




Video dana

Džabe teretana i mišići

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati