Košarka

Direktno.rs

02. 10. 2024. 13:27 12

Žestoko saopštenje KSS-a upućeno Mijailoviću i Saviću

Konferencija za medije povodom predstavljanja Nebojše Čovića na funkciju predsednika Košarkaškog saveza Srbije održana je ove srede, a tom prilikom je izdato i saopštenje delegata Skupštine KSS povodom objava prvog čoveka i sportskog direktora KK Partizan na društvenim mrežama.

Predsednik Partizana Ostoja Mijailović je na svom Tviter nalogu istakao da Nebojša Čović nije jednoglasno izabran za novog predsednika, dok se Zoran Savić oglasio na Instagramu misterioznom porukom.

Tim povodom su delegati Skupštine KSS izdali saopštenje, koje prenosimo u celosti:

- Oglašavanja predsednika KK Partizan i sportskog direktora tog kluba preko svojih privatnih naloga na društvenim mrežama u ime kluba koji trenutno predstavljaju, nakon što smo kao članovi Skupštine Košarkaškog saveza jednoglasno glasali za izbor novog predsednika KSS i četiri potpredsednika Saveza - smatramo neozbiljnim i nedostojnim jednog kluba. Posebno klua sa takvom istorijom i značajem za srpsku košarku.

Postoji izreka koja kaže da "mudri ćute, posebno kada se sa nečim ne slažu...". Ovde to nije slučaj, ali smo kao članovi Skupštine KSS bili primorani da se oglasimo javno, ne kako bi branili predsednika Saveza i potpredsednike, već naše pravo kao delegata Skupštine. A jedno od tih prava je i izbor najviših tela.

Ne pada nam na pamet da se pravdamo ljudima koji ne shvataju težinu i delikatnost trenutka u kome se nalazi naša košarka. Nažalost, osim neslaganja koje su mogli da iskažu mnogo gospodstvenije, nisu pre izbora uputili ni jedan kunstruktivan predlog za dobrobit naše košarke, niti predložiti kandidata, već samo iskazali neslaganje i doveli u pitanje naš izbor i naš kredibilitet, time što smo navodno glasali po nečijoj volji, a ne po sopstvenoj savesti?

Izuzetno je neozbiljno da nam moralne lekcije drži čovek koji nije svestan koji klub predstavlja, šta je srpska košarka, i kakve posledice imaju njegovi "tviteraški izleti" poput ovog.

Podsetićemo i predsednika KK Partizan i zagonetnog sportskog direktora. U ovom sazivu Skupštine Košarkaškog saveza i među potpredsednicima Saveza ima ljudi koji su u prošlosti dali mnogo više KK Partizan od aktuelnog predsednika i sportskog direktora i to na terenu i svojim delima. To se posebno odnosi na sportskog direktora koji ima mnogo većih briga od dovođenja u pitanje naših (jednoglasnih i legitimnih) odluka.

Ovim javnim obraćanjem želimo da prekinemo svaku dalju raspravu koja nam ne priliči i koju nismo ni započeli, svesni odgovornosti naših pozicija u Skupštini Saveza u kome nema mesta za klubaštva, podele i razdore.

Našim izborom koji je neko pokušao da dovede u pitanje, verujemo da smo doneli najbolju moguću odluku za srpsku košarku posebno u ovakvom trenutku i izazovnim vremenima koja očekuju našu reprezentativnu i klupsku košarku.

Delegati Skupštine KSS

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 12

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sednica o litijumu

Zoran Živković [02.10.2024.]




Video dana

Džabe teretana i mišići

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati