Košarka

[ Izvor: Nova.rs ]

01. 10. 2024. 21:12 14

Čović žestoko odgovorio Ostoji!

Novi predsednik Košarkaškog saveza Srbije Nebojša Čović gostovao je emisiji "Dnevnik" na televiziji "Nova S", gde je odgovorio Ostoji Mijailoviću na objavu sa "X" naloga.

Ostoja Mijailović izrazio je veliko nezadovoljstvo onim što se ovog podneva desilo u prostorijama Saveza i istakao da glasanje nije bilo jednoglasno.

- KK Partizan nije podržao kandidaturu novoizabranog predsednika KSS, niti smatra da je on dobar izbor za srpsku košarku. Bez želje da komentarišem ko je kako i zbog čega glasao, moram da napomenem kako 28 od 30 prisutnih delegata (ili prethodna podrška 30 od 33) nije jednoglasno i da je takva definicija jeftin i nepotreban pokušaj obmane. Smatram da predsednik nacionalnog saveza treba da bude ugledan, pošten i sposoban čovek, a da je ovakvim izborom degradiran i postiđen svaki čovek koji je na bilo koji način uključen u našu košarku - napisao je Mijailović.

Čović je istakao da tom sastanku delegata nije prisustvovao predstavnik crno-belih, kao i da nije bilo glasova protiv.

- Te privatne Tvit naloge neću da gledam i gubim vreme na te stvari. Kada dajete izjavu ona više govori o onome ko je daje, nego o onome o kome taj neko priča. Neka javnost procenjuje poštenje, ugled, sposobnost i obrazovanje. Nemamo vremena za to. Mogao je svako da se kandiduje, a 30 od 33 delegata mene podržalo. Nikoga nisam jurio. Na glasanju nije bilo prisudno troje. Nije bio prisutan Filipović iz Partizana, koji se javio da je bio bolestan. Od 30 delegata 28 je glasalo za, nijedan nije protiv, jedan nije predao glasački listić, a to je Darko Jovičić koji je kandidat za potpredsednika. Predat je i jedan prazan glasački listić. Neću time da se bavim, to su ispričane priče i to govori o ljudima koji daju takve izjave. Košarka se baštini u klubovima, a Partizan kao ozbiljan klub mora da pobegne od takvih primitivizama. Meni je drago da mi najveće legende Partizana kao Kićanović, Grbovića i ostali čestitaju, a ostalo... - rekao je Čović.

Posebno je istakao da nije nikada opstruisao Savez niti Predraga Danilovića, već da je Zvezda uvek bila uz Savez.

- Danilović je svoj posao radio koliko je znao, ja nikada neću dozvoliti sebi da ulazimo u to blato. Crvena zvezda nikada nije radila opstrukciju saveza. Za prvi mandat Danilovića sam ja glasao, a za drugi je Filip Sunturlić. Ja nisam dao nijednu lošu izjavu. Dok sam radio posao u Zvezdi radili smo posao časno i pošteno, a ono protiv čega ću se boriti je korupcija, koja je naročito prisutna u ABA ligi. Uticaj pojedinaca koji misle da su moćniji od saveza i od svega. Tom izjavom je dotični pljunuo na delegate. Mi ćemo da radimo normalno sa svima, važni su nam i Partizan i Zvezda, ali ne možemo nikoga da nateramo - nadovezao se Čović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 14

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


EXPOnat

Zoran Živković [27.09.2024.]




Video dana

Povratak u velikom stilu

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati