Košarka

[ Izvor: Mediji ]

27. 09. 2024. 22:40 0

DE KOLO ODSVIRAO KRAJ: Francuski košarkaš se oprostio od reprezentacije

Košarkašku reprezentaciju Francuske će u narednom periodu sa klupe predvoditi Frederik Fotu, ali na raspolaganju mu neće biti Nando de Kolo.

Iskusni plejmejker okončao je reprezentativnu karijeru. Poslednji meč za "trikolore" odigrao je u finalu Olimpijskih igara proti Sjedinjenih Američkih Država.

Košarkaš Asvela se od nacionalnog tima oprostio emotivnom porukom na društvenoj mreži "X".

- Jednog dana postanete deo reprezentacije, nosite taj dres koji je bio vaš san i sve vreme želite jednu stvar: uspeh. Sada je došao dan kada se ta avantura završava. Sada mogu da kažem da sam bio tu i da će moj doprinos zauvek ostati zapisan u istoriji reprezentacije. Od debija 2008. do Olimpijskih igara 2024. godine i srebrne medalje, uključujući i evropsko zlato... Prihvatio sam i sporednu ulogu jer uvek želim da budem u službi reprezentacije kako bi postigo uspeh - napisao je De Kolo.


De Kolo je odigrao 209 utakmica za Francusku i osvojio šest medalja sa najvećih takmičenja - srebro na Eurobasketu 2011, zlato na istom takmičenju dve godine kasnije, potom bronzu 2015, zatim bronzu i na Mundobasketu 2019, te srerbne medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju i Parizu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


EXPOnat

Zoran Živković [27.09.2024.]




Video dana

Neozbiljni ste

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati