Košarka

Direktno.rs

15. 09. 2024. 23:04 5

Partizan uz ZVUK SIRENE slomio Pariz

Košarkaši Partizana osvojili su turnir na Beogradskom sajmu. Oni su posle ubedljive pobede nad AEK-om, ove nedelje vodili mnogo veću borbu sa novim evroligašem Parizom i na kraju slavili sa 83:82, i to košem Brendona Dejvisa u poslednjoj sekundi.

Prvo poluvreme je proteklo u ravnopravnoj borbi, Parižani su se pokazali kao ''tvrd orah'' za crno-bele koji su posle prve četvrtine imali poen prednosti, a na poluvremenu ''plus tri'' - 46:43.

Sredinom treće četvrtine Sterling Braun je doneo nešto osetnijih osam poena prednosti Partizanu, bilo je 55:47 u tim trenucima.

Nešto kasnije crno-beli su stigli i do dvocifrene prednosti, Tajrik Džons je pogodio za 59:49, ali je u tim trenucima utakmica bila nakratko prekinuta zbog uvredljivih skandiranja sa tribina na račun Vesne Čović, supruge predsednika KK Crvena zvezda, pa je trener Obradović morao da moli navijače da prestanu s tim.

Tek što je meč nastavljen, Tajrik Džons je atraktivnim zakucavanjem izazvao delirijum na tribinama, a trener gostiju je morao da zatraži tajm-aut.

Nije to poremetilo Tajrika Džonsa koji je ponovo zakucao, na asistenciju Karlika Džonsa i Partizan je vodio sa 63:51.

Nedugo zatim i Pokuševski je pogodio trojku za 66:53 i izgledalo je da crno-beli kontrolišu situaciju na terenu. Međutim, krajem treće i početkom četvrte četvrtine prednost crno-belih se istopila i Pariz je prišao na 68:67.

Crno-beli nisu iskoristili ni sledeći napad, a Hejs je na drugoj strani preko Nilikine poentirao za vođstvo Pariza - 68:69.

Željko Obradović je reagovao tajm-autom, ali je Tajson Vord trojkom uvećao prednost gostiju. Ni ulazak Vošingtona nije odmah popravio realizaciju u napadu, ali je sredinom četvrte deonice postigao važne poene, pa upisao i asistenciju, a posle još jedne dobre odbrane crno-beli su preko Bonge došli do izjednačenja - 75:75.

Banđa Si je uzvratio trojkom za novo vođstvo Pariza, a na ulasku u poslednja tri minuta Lundberg je pogodio za 78:78.

Karlik Džons je potom promašio ''zicer'' na minut i po pre kraja, ali odbranili su se crno-beli i došli u novu priliku da povedu. Ovoga puta, na oko pola minuta do kraja meča, Karlik Džons se iskupio za pomenuti promašaj, pogodio je trojku za 81:78 i doveo Partizan na prag pobede.

Gosti su zatražili tajm-aut posle kog je Šorts pogodio uz faul Dejvisa. Nije pogodio slobodno bacanje, ali je Jantunen priskočio i doneo još dva poena Parizu za vođstvo gostiju od 81:82!

A onda, posle Obradovićevog tajm-auta, Brendon Dejvis u poslednjoj sekundi pogodio za pobedu Partizana 83:82!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Revizionista

Zoran Živković [18.09.2024.]




Video dana

Prečica

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati