Košarka

[ Izvor: Mediji ]

12. 09. 2024. 21:11 0

Avramović i CSKA slavili protiv oslabljene Zvezde

Košarkaši CSKA savladali su Crvenu zvezdu u okviru VTB Superkupa rezultatom 94:92 (23:11, 23:25, 26:26, 22:30).

Moskovljani su vodili tokom većeg dela utakmice, i to dvocifrenom razlikom, ali se u poslednjoj deonici Crvena zvezda vratila u meč.

Zvezda je sporo ušla u meč. Košarkaši CSKA su pogađali u prvoj deonici, raspoložen je bio i bivši košarkaš Partizana, Aleksa Avramović.

Minus koji su crveno-beli imali iz prve deonice održavao se i do kraja prvog poluvremena. Uroš Plavšić je podizao ekipu poenima, obično na asistencije Miler Mekintajera, ali je na poluvremenu ipak domaća ekipa imala dvocifrenu prednost, uprkos tome što je Zvezda u jednom trenutku prišla na pet poena razlike.

Ponovo su crveno-beli spustili prednost u trećoj deonici na dva poseda, ali je Avramović uz poene Vera napravio novu dvocivfrenu prednost Moskovljana sa kojom su ušli u poslednju deonicu.

Vratila se Zvezda u poslednjoj četvrtini i posle samo tri munuta igre došla do izjednačenja posle pet vezanih poena Jaga, a potom i u prednost, prvi put od početka utakmice. CSKA je sa linije penala odbio nalet Crvene zvezde i u poslednja tri minuta ušao sa prednošću od šest poena.

Moskovljani su u finišu bili mirniji i koncentrisaniji, iskoristili su pametno bonus Crvene zvezde i slavili na kraju. Aleksa Avramović imao je 16 poena za 22 minuta na parketu.

Za Crvenu zvezdu: Kenan 18 (6/11 iz igre), Davidovac 7, Kalinić 7, Miler Mekintajer 7 (7 as), Mitrović 9 (4/4 iz igre), Daum 3 (6 sk), Dobrić 12, Ilić, Kostić, Lazić, Plavšić 21 (6/8 iz igre), Dos Santos 5 (4 as).

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Frizbi na žaru

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati