Košarka

[ Izvor: Sport klub ]

26. 08. 2024. 22:18 4

Naneli tužio Partizan

Partizan je obavio totalnu rekonstrukciju tima za predstojeću sezonu, u kome je jedino Balša Koprivica zadržan iz prethodnog sastava, a sa ambicijama da se popravi bledi utisak iz 2023/24. I dok najtrofejniji evropski trener, Željko Obradović, uveliko sprema ekipu jedan bivši član je odlučio da se više samo ne dopisuje neformalno na društvenim mrežama.

Kako Sport klub saznaje, Džejms Naneli je tužio klub iz Humske na ime narušavanja poslovnog imidža iznošenjem neistinitih podataka potražujući, ni manje, ni više nego 600.000 dolara na ime odštete! Ali tu nije kraj ceha po računici Amerikanca, koji potražuje i 110.000 zelenih novčanica kao dugovanje ugovornih obaveza.

Ovo poslednje je u suprotnosti sa nedavnom izjavom Zorana Savića, direktora crno-belih koji je govoreći o "slučaju Naneli" naglasio da je klub ispoštovao sve što se tiče 34-godišnjaka sa ekonomske strane.

Saga Naneli je započela u finišu sezone, na dan utakmice sa Crvenom zvezdom u finalu plej ofa ABA lige, fizičkim sukobom sa Stefanom Lazarevićem, zbog čega je trener Obradović odlučio da ga ne uvrsti u tim. Klub se nije zvanično oprostio sa odličnim šuterom u junu kada je krenuo put SAD. Ali, vrlo brzo je postalo jasno i da više na njega ne računa, što je i ozvaničeno na predstavljanju tima 19. avgusta.

Onda se predsednik Ostoja Mijailović ovlaš osvrnuo i na slučaj sa kraja sezone, što je provociralo Nanelijevu reakciju na mreži da bi i on mogao koju više da kaže o kašnjenju plata. I, Pandorina kutija je otvorena, počev od spekulacija da je Naneli učestvovao u još jednom fizičkom sukobu, preko "dvosmislenih" poruka ljubimca Grobara, da bi KK Partizan, nedavno u formi saopštenja objasnio odluku sportskog sektora da se završi saradnja uz puno sreće i uspeha na profesionalnom i privatnom planu.

A izgleda da sreće nema ni sa još jednim slučajem, Brunom Kaboklom, koji suvišno potresa trofejni klub. I brazilski reprezentativac, pošto je u Humskoj odbijen zahtev za locem (pismo odobrenja) iz Kolumbije u iščdekivanju FIBA presude, potražuje dug na ime zaostalih plata. Podsećanja radi, uprava crno-belih tvrdi da su ispunjene sve obaveze do momenta napuštanja tima uoči finala KLS.

Tako su priče o dvojici onih koji više nisu deo mozaika neplanirano postale udarne teme odvlačeći pažnju sa nove ekipe pred kojom su velike obaveze. Kao da nije bilo dovoljno slučaja Mirotić prošlog leta i nikada do kraja razjašnjenog odustajanja nekadašnjeg španskog reprezentativca.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati