Košarka

[ Izvor: Mediji ]

14. 08. 2024. 11:59 2

Čuveni NBA as: Dodelili su MVP nagradu pogrešnom igraču

Legendarni NBA košarkaš Stefon Marberi oglasio se nakon osvajanja zlatne medalje reprezentacije SAD na Olimijskim igrama u Parizu i kritikovao izbor Lebrona Džejmsa za MVP igrača turnira. Amerikanci su teškom mukom slavili u polufinalu protiv Srbije i nešto lakše u finalu protiv Francuske i na kraju, ipak, uspeli da osvoje zlato - peto uzastopno na OI.

- Dodelili su MVP nagradu pogrešnom igraču. Možda su slučajno izgovorili pogrešno ime. Mislim da treba da se vratimo na trenutak kada je Stef Kari pokazao da je najbolji šuter koji je ikada dodirnuo loptu. U međunarodnoj košarci, ako ne možeš da šutneš, ne možeš da imaš loptu na kraju utakmice - napisao je Stefon Marberi i nastavio:

- Razumem da je Lebron Džejms za mnoge "Kralj", ali hajde da kažem ovo: kada mu dodelite nešto što ne zaslužuje, zapravo govorite da zbog onoga što je postigao, treba da dobije tako visoku čast na najvećoj pozornici. Ne, ovaj put to nije zaslužio!

Stef Kari je u polufinalu reprezentaciji Srbije ubacio 36 poena (9/14 za tri), dok je u finalu ubacio 24 poena (8/12 za tri), od čega 12 u poslednjim minutima meča.

Lebron je u proseku beležio 14,2 poena, 8,5 asistencija i 6,8 skokova po meču, ali po učinku bio je daleko slabiji od Nikole Jokića.

Logično, Lebron se našao i u idealnoj petorci turnira, a osim njega su u nju uvršteni i Denis Šreder, Stef Kari, Viktor Vembanjama i Nikola Jokić.

Jokić je bio šesti strelac turnira sa 18,8 poena u proseku, kao i prvi skakač i asistent. Srpski centar je prosečno imao 10,7 uhvaćenih lopti i 8,7 asistencija.

Kari je prosečno imao 14,8 poena, 3,2 skokova i 2,5 asistencija po utakmici, ali se u idealnoj petorci pre svega našao zbog dve fantastične partije u polufinalu i finalu, u kojima je ukupno ubacio 60 poena.

Što se Šredera tiče, on je u proseku postizao 17,2 koša, uz 7,5 asistencija i 2,5 uhvaćenih lopti. Na kraju, Vembanjama je prosečno imao 15,8 poena, 9,7 skokova i 3,3 asistencije po meču.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati