Košarka

Direktno.rs

02. 08. 2024. 22:06 0

Tako se igra: Basketaši očitali lekciju Poljacima

Basketaši Srbije iskupili su se za poraz od Letonije, pa su u šestom kolu Olimpijskih igara savladali Poljsku sa 21:12. Na taj način su zadržali realne šanse da na kraju zauzmu drugo mesto i direktno se plasiraju u polufinale, budući da su trenutno izjednačeni na drugoj poziciji sa Holandijom (obe ekipe imaju 4-2), ali imaju bolji međusobni skor od "lala". To znači da će basketaši Srbije, ako u poslednjem kolu dobiju Litvaniju, otići direktno u polufinale.

Meč sa Poljskom naši basketaši su dočekali sa imperativom pobede, posle onog poraza od Letonije, kako bi smo ostali u kombinaciji za osvajanje drugog mesta, koje bi nam donelo direktan plasman u polufinale.

Bili su svesni naši momci važnosti meča, pa su odlično počeli. Odgovorili su na poen Zamojskog, pa je Branković izjednačio, a onda su stigle i dve dvojke Streahinje Stojačića, zahvaljujući kojima smo otišli na 5:1.

Poljaci su posle prodora uspeli da smanje, ali je odgovor došao u vidu poena Brankovića i Majstorovića, te je Srbija brzo otišla na 7:2. Poljaci su nekako pokušali da se vrate u duel, ali je na svaki njihov poen stigao i odgovor Srbije, pa je naša selekcija čuvala stečenu prednost - 9:4.

Ono što je radovalo jeste što je odbrana naše selekcije bila na visokom nivou, a posle odbranjenog napada pogodio je Branković za 10:4, što je bila nova najveća prednost Srbije na ovom meču. I tu prednost smo još i uvećali preko Majstorovića, koji je posle pogođenog slobodnog bacanja pogodio i iz prodora za odlazak na plus sedam (12:5).

Prednost je, kako je vreme prolazilo, tu prednost dizala, pa je tako Stojačić, nakon što je fauliran pri šutu, pogodio oba slobodna bacanja za odlazak na 15:7.

U nastavku su naši momci bili još i ubedljiviji, išli su i na dvocifreni plus, Poljaci su uspeli da smanje na 20:12, ali je tačku na meč stavio Majstorović, koji je potpisao konačnu pobedu - 21:12.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sednica o litijumu

Zoran Živković [02.10.2024.]




Video dana

Električna turpija za nokte

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati