Košarka

[ Izvor: Mediji ]

28. 07. 2024. 15:32 1

Džons odgovorio da li se oseća kao Srbin

Reprezentativac Južnog Sudana i košarkaš koji je pred potpisom za Partizan Karlik Džons bio je presrećan posle istorijskog uspeha te selekcije. Upitan da li se "već pomalo oseća kao Srbin", dao je negativan odgovor.

Južni Sudan, koji je debitant na Igrama, došao je do prvog trijumfa ikada viđenog u okviru tog takmičenja, budući da je savladan Portoriko sa 90:79.

Najbolji u redovima pobedničkog sastava bio je košarkaš koji je po pisanjima brojnih medija dogovorio dolazak u Partizan - Karlik Džons.

Plejmejker je Južni Sudan vodio do trijumfa zahvaljujući učinku od 19 poena (7/15 iz igre) i po šest skokova i asistencija.

Na startu meča je umesto himne Južnog Sudana sa razglasa išla himna Sudana, što je dodatno motivisalo reprezentativce te selekcije.

- Odličan je osećaj napraviti istorijski uspeh. Intoniranje pogrešne himne je dodalo ulje na vatru, iako nam motivacije svakako nije manjkalo. Mnogi misle da ne zaslužujemo da igramo na OI, ali se ja ne slažem. Imamo samopouzdanja i nastavićemo u tom maniru - rekao je Džons i dodao:

- Mislim da naš plasman i uspeh svima u domovini znači. To narodu daje do znanja da je sve moguće ako u kontinuitetu radiš, pa čak i da se izboriš sa neprilikama. Nadam se da smo izmamili osmeh velikom broju ljudi.

- Da li se već sada osećam kao Srbin? Ne, barem ne u ovom trenutku - izjavio je plejmejker.

Džons je profesionalnu karijeru započeo je 2021. godine u dži-ligašu Teksas Ledžendsima, a potom je, uz simboličnu minutažu, nastupao i za Dalas Meverikse, Denver Nagetse i Čikago Bulse.

U dva navrata igrao je i za Vindi Siti Bulse u Dži ligi. Ukupno je za tri NBA tima odigrao 79 minuta. Prethodnu sezonu odigrao je u Kini za Džeđang Golden Bulse i prosečno beležio 16,6 poena, 4,9 asistencija i 4,2 skoka na 37 utakmica.

Južni Sudan u sredu igra protiv SAD, a u petak protiv Srbije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati