Košarka

Direktno.rs

27. 07. 2024. 23:16 0

Janis ubacio 34 poena, ali stao u finišu: Kanada pobedila

Košarkaši Kanade i Grčke podelili su megdan u jednom od derbija prvog kola Olimpijskih igara, a duel u grupi A u svoju korist rešili su Kanađani - 86:79.

Meč je doneo dosta promena rezultata na semaforu, kada je Kanada uspela već u prvoj četvrtini da stigne do 13 poena prednosti, međutim uspeli su na samo šest poena ponovo da se približe Grci.

Novu najveću prednost doneli su Kanađani u trećoj četvrtini, kada su uspeli da se odmaknu na čak 16 poena, ali su Grci ponovo pokazali timski duh, kvalitetnu odbranu i sjajan karakter i na kraju utakmice, na pet minuta do kraja, uspeli su da dođu na četiri poena razlike.

Poslednja četvrtina je donela "tuču" na terenu u smislu veoma intenzivne fizičke košarke, uz dosta kontakta, ali i dosta prilika koje su manje-više iskorišćene.

Na rezultatu 72:68 lomila se utakmica, kada je Lu Dort uspeo da postigne trojku i odlepi svoj tim na novih sedam poena prednosti, što su Kanađani uspeli da zadrže, pa čak i da povećaju trojkom Šej Gildžes-Aleksandera.

Ipak, na 12 poena prednosti Kanade, Grčka je uspela da se vrati u potpunosti na svega dva poena razlike, a onda je Šej još jednom pokazao svoju klasu na rezultatu 80:78 i flouterom preko Janisa Adetokumba je doveo tim na novih četiri poena prednosti.

Ostalo je svega 42 sekunde do kraja meča, Janis je uzeo stvari u svoje ruke i dobio slobodna bacanja, ali nije uspeo da bude dovoljno precizan i još jednom su Grci izgubili tu priliku da se rezultatski priključe.

Na kraju meča je preveliku želju u odbrani pokazao Janis, te je napravio faul u odbrani na Džamalu Mareju i tako potpuno isključio Grke iz trke za ovu pobedu.

Na kraju utakmice najbolji pojedinac bio je Janis Adetokumbo sa 34 poena, pet skokova i dve asistencije. Odličan je bio i Kostas Papanikolau, koji je imao 17 poena i četiri skoka, kao i tri asistencije.

U ekipi Kanade najbolji je bio Šej Gildžes-Aleksander sa 21 poenom, pet skokova i sedam asistencija, a pratio ga je Ar Džej Beret sa 23 poenom, kao i Dilon Bruks sa 14 poena.

Naredne mečeve u svojoj grupi A Kanada će odigrati sa ekipom Australije, dok će Grci igrati protiv Španije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati