Košarka

[ Izvor: Mediji ]

22. 07. 2024. 22:03 0

Vezenkov popio otkaz u NBA, Petrušev stiže u Zvezdu

Čekao je Saša Vezenkov na odluku Toronta, čekao je Olimpijakos, a dočekala je i Crvena zvezda. Konačno je stavljena tačka na jednu od najdužih košarkaških saga. Bugarski internacionalac i nekadašnji MVP Evrolige Saša Vezenkov dobio je otkaz u Torontu, javili su mediji sa one strane Atlantika.

Takav rasplet u NBA ligi mogao bi da ima domino efekat u elitnoj evropskoj košarci. Naime, sada je sve izvesnije da će se Saša Vezenkov vratiti u Pirej, gde je igrao najbolju košarku u karijeru. Biće neprikosnoven na poziciji krilnog centra, što znači da bi Filip Petrušev trebalo da krene put Beograda.

Bez obzira što reprezentativac Srbije ima važeći ugovor sa klubom iz Pireja, jasno je da se ne bi u sistemu Jorgosa Barcokasa naigrao košarke. Vezenkov bi imao ulogu neprikosnovene prve četvroke, dok bi Petrušev bio alternativa.

Al ipostoji klub koji bi Filipu Petruševu mogao da obezbedi bolji profesionalni status Govorimo o Crvenoj zvezdi, čija je velika želja već mesecima. Predsednik kluba sa Malog Kalemegdana Nebojša Čović se sastao sa Petruševom već na početku priprema seniorske reprezentacije za OI u Riju. Međutim, čekalo se da Vezenkov razreši status u NBA, kako bi Petrušev znao na čemu je.

U jednom trenutku Toronto je odbio da pusti Vezenkova u Olimpijakos. Ali od danas situacija je drugačija.

Sve ukazuje da će Petrušev zatvoriti krug pojačanja Crvene zvezde za narednu sezonu. Samo i u slučaju da Vezenkov stigne u dvoranu Mira i Prijateljstva, potrebno je da su bratski klubovi dogovore oko visine obeštećenja. Jer ponavljamo, Petrušev ima validan ugovor za grčkim velikanom do leta 2025. godine.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Doručak na travi

Zoran Živković [02.09.2024.]




Video dana

Beba uspavala tatu

Anketa

Da li će lista "nepodobnih" za ulazak u Srbiju ostati na snazi?

Rezultati