Košarka

M. Z.

21. 07. 2024. 18:55 0

Košarkašice slomile Nigeriju u generalki pred OI

Košarkašice Srbije su imale uspešnu generalnu probu pred start Olimpijskih igara, pošto su u Beogradskoj areni u poslednjoj proveri pred put u Pariz savladale Nigeriju sa 70:62.

Naše igračice su sasvim zasluženo došle do pobede protiv borbenog protivnika, budući da su vodile gotovo tokom celog meča. Nigerijke su, doduše, pokušavale da se vrate, pretile su, ali bi naše devojke uvek uspevale da odbiju nalet i da trasiraju put do trijumfa.

Početak meča u Areni obeležila je rezultatska klackalica, a onda su izabranice Marine Maljković uspele da uđu u seriju. Vezale su, naime, devet poena, pa su od minus jedan došle do najveće prednosti u dotadašnjem toku meča - 16:8.

Do kraja prve deonice su naše devojke uspele da sačuvaju prednost, iako su rivalke u jednom trenutku prišle na četiri poena minusa, pa je Srbija na prvi obavezni odmor otišla sa plus šest (21:15).

Košarkašice Srbije su u drugoj četvrtini znatno dodale gas, pa su otišle i na dvocifrenu razliku, te su stekle i najveću prednost na meču - 32:18. Selektorka Marina Maljković je vršila česte izmene, što je iznova unosilo svežu krv na parket, a to je doprinelo da prednost bude stabilna. I ostalo je tako do kraja poluvremena, na koje su naše devojke otišle sa 10 poena viška - 39:29.

I u nastavku se Srbija za sve pitala na parketu. Treću četvrtinu su naše košarkašice počele furiozno, pa su predvođene Jovanom Nogić otišle na plus 15 (48:33). Nigerijke su sve radile ne bi li se nekako vratile u meč, uspele su da priđu na sedam poena minusa, ali je i tada stizao odgovor, pa većeg prilaska protivnica nije bilo.

Doprinelo je sve tome da Srbija u poslednjih 10 minuta uđe sa 57:47, što je bila osetnu prednost koja je do kraja i sačuvana. Sve što su košarkašice Nigerije uspele da urade jeste da priđu na onih famoznih sedam poena zaostatka, ali je ponovo, baš kao i u prethodnom delu meča usledio odgovor - ovoga puta trojka Anđele Dugalić, kojom su naše devojke ponovo stekle dvocifreni plus.

Međutim, kao da su tada košarkašice Srbije pomislile da je posao gotov, pa je došlo do opuštanja, što su Nigerijke iskoristile da na 45 sekundi pre kraja meča priđu na 68:62, što je iznerviralo selektorku Marinu Maljković, koja je tražila tajm-aut i skrenula pažnju svojim izabranicama da posao ovde mora da se privede kraju.

Nisu naše devojke posle minuta pauze uspele da postignu koš, doduše nisu to uradile ni rivalke, pa su košarkašice Srbije uspele da privedu posao kraju u kontrolnoj utakmici i slave sa 70:62. Tako su uhvatile zalet za Pariz, budući da će na Olimpijskim igrama igrati u grupi A sa Španijom, Kinom i Portorikom.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Doručak na travi

Zoran Živković [02.09.2024.]




Video dana

Beba uspavala tatu

Anketa

Da li će lista "nepodobnih" za ulazak u Srbiju ostati na snazi?

Rezultati