Košarka

Direktno.rs

21. 07. 2024. 13:49 2

Dobrić nakon povratka kući: Zvezda je Zvezda

Kobra je ponovo na Malom Kalemegdanu.

Posle samo godinu dana rada u inostranstvu, odlučio je da odore Virtusa zameni onim koje najviše voli – Zvezdinim! Ognjen Dobrić je stavio paraf na trogodišnji ugovor i biće adut Janisa Sferopulosa u narednoj sezoni.

Ne može da dočeka da ponovo izađe pred navijače, da obuče dres i zaigra za crveno-bele. Nikada nije krio posebnu emociju prema Zvezdi. Iako je povod bila reprezentacija, odnosno prijem u Predsedništvu Srbije uoči odlaska na OI, nije moglo da prođe bez priče o Crvenoj zvezdi Meridianbet. Ipak je danas zvanično promovisan kao još jedno pojačanje za narednu sezonu.

- Uspeli smo da se dogovorimo. Jako mi je drago što sam se vratio Zvezdu, jer Zvezda je Zvezda. To je za mene nešto posebno. Drago mi je da sam opet deo porodice i da će biti sve kako treba, da ćemo ostvarivati rezultate kao što smo prošlih sezona. Nadam se da će nas zdravlje služiti. Imamo zaista sjajnu ekipu i mislim da će sve biti super - rekao je Dobrić za Meridian sport.I kada je odlazio prošle sezone – znao je da će se vratiti jednog dana.

- Očekivao sam da ću se vratiti, možda ne odmah ove godine, ali sam znao da ću se vratiti. Kada se osvarila prilika, odmah sam prihvatio. Duboko u sebi sam očekivao da ću jednoga dana ponovo nositi Zvezdin dres i to mi se ostvarilo. Osećam se ispunjeno.

Ciljevi su više nego jasni.

- Očekivanja u Zvezdi su uvek trofeji. Kao što znate, Zvezda svake sezone osvaja i to je uvek cilj. Možda je sad vreme iskorak u Evroligi.

Razlika u odnosu na prošli mandat je trener. Do sada nije sarađivao sa Janisom Sferopulosom, ali ne brine – čuo je mnogo lepih reči o grčkom stručnjaku.

- Pričali smo se i deluje mi super. Pričao sam sa budućim i bivšim saigračima. Sve najlepše su mi rekli za Sferopulosa. Uputuo me je u način rada i kao što sam rekao, radujem se svemu tome.

Ono što naručito nestrpljivo čeka su oni koji daju Zvezdi vetar u leđa.

- Navijači su posebni. Jedva čekam da ih vidim ponovo - zaključio je Dobrić.

Prošlu sezonu proveo je u Virtusu i Bolonje iz koga stiže bez obeštećenja, a pre toga je sedam sezona nosio crveno beli dres i brojnim titulama i utakmicama, ostavio veliki trag u istoriji kluba.

Ognjen Dobrić je do sada odigrao 435 utakmica u crveno belom dresu, i trenutno je na trećem mestu večne liste po broju odigranih mečeva; Postigao je 3669 poena, odigrao je 165 evropskih duela i ujedno je jedan od najboljih strelaca Crvene zvezde u evropskim utakmicama sa 1171. postignutim poenom.

Osvojio je čak 15 trofeja noseći dres Crvene zvezde (4 ABA lige, 6 Srpskih šampionata i 4 kupa i Superkup ABA lige), a proglašavan je za najkorisnijeg igrača srpske lige (2017), bio je MVP Kupa Radivoj Korać (2023) i najkorisniji igrač finala ABA lige (2022); Osvajač je srebrne medalje sa reprezentacijom Srbije na SP u Manili.

Ognjen Dobrić je rođen 27.10.1994.godine u Kninu, igra na poziciji beka i niskog krila, visok je tačno dva metra. Karijeru je započeo je u FMP-u 2013.godine, a od 2016.godine igrao je u kontinuitetu sedam sezona za crveno bele. Član je reprentacije Srbije od 2019.godine.

Nakon Nikole Kalinića, Ognjen je drugi povratnik u redove Crvene zvezdee, ujedno i pojačanje nakon dolazaka Milera Mekintakera, Dauma, Kenana i Plavšića. Nove ugovore tokom i na kraju prethodne sezone potpisali su Teodosić, Lazić, Bolomboj, Gedraitis, a prvo profesionalni ugovor potpisao je Andrej Kostić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Doručak na travi

Zoran Živković [02.09.2024.]




Video dana

Beba uspavala tatu

Anketa

Da li će lista "nepodobnih" za ulazak u Srbiju ostati na snazi?

Rezultati