Košarka

Direktno.rs

03. 07. 2024. 18:37 0

Od sjaja do očaja: Novi Zeland prizemljio Hrvate

Hrvatska je prošla u polufinale kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre, biće u najmanju ruku drugoplasirana, ali je ove srede poražena od Novog Zelanda - 90:86. Propustili su tako "vatreni" prvu šansu da se kao prvi u grupi plasiraju u polufinale, pa će sada morati da čekaju ishod meča između Novog Zelanda i Slovenije.

Odbrane nisu bile jači deo tima u prvoj četvrtini, Novozelanđani su uspevali da pronađu način da stignu do koša Hrvatske, a revija šuteva nastavljena je i u drugoj četvrtini.

Poveli su košarkaši Novog Zelanda posle serije 6:0 koju je sam napravio Ili za 41:35, ali je potom Zubac odigrao fantastično i bio ključan za konsolidaciju svog tima.

Drežnjak je imao sjajan nastup, posle njegove trojke prednost je ponovo bila na strani Hrvatske. Džejlin Smit je igrao odlično, posle njegove trojke je bilo 72:65, ali je usledila serija 7:0 Novog Zelanda, pa je Kori Vebster izjednačio na 72:72.

Na šest minuta do kraja Krušlin pogađa trojku za 82:75, ali su se izabranici Pera Kameruna ponovo vratili.

Imao je Šarić otvorenu trojku na plus sedam koju nije pogodio, a onda je usledio neverovatan pad Hrvatske. Šia Ili je blistao u seriji 9:0 za preokret 88:86 za Novozelanđane na 37 sekundi do kraja!

Hezonja na drugoj strani nije pogodio trojku, pa je Novi Zeland odbio nalet i meč priveo kraju.

Zubac je meč zvaršio sa 29 poena i 16 skokova, što mu je donelo indeks 43, pratio ga je Šarić sa 19 poena, Hezonja je dodao 16. Na drugoj strani, Vebster je ubacio 21 poen, a Šia Ili 18.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sličnosti i razlike

Zoran Živković [05.07.2024.]




Video dana

Roki

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati