Košarka

[ Izvor: Mediji ]

07. 07. 2024. 08:46 0

Litvanija ili Portoriko: Ko će biti rival Srbije na OI?

Košarkaši Litvanije pobedili su Italiju sa 88:64 na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre i plasirali se u finale kvalifikacionog turnira Rival će im biti domaća selekcija Portorika, koja je u drugom polufinalu pobedila Meksiko 98:78, a pobednik tog meča će kompletirati grupu C koju će činiti još Srbija, Sjedinjene Američke Države i Južni Sudan.

Meksiko je izuzetno otvorio susret u San Huanu, da bi potom sve prosuo u drugoj deonici. Portoriko je u prvih sedam minuta drugog kvartala serijom 23:2 od zaostatka došao do pozamašne dvocifrene prednosti koju do kraja nije ispuštao.

Protagonisti trijumfa bili su plejmejkeri Tremont Voters i Džordan Hauard - brat asa Baskonije Markusa Hauarda. Voters je postigao 24 poena, a dodao je još i 3 skoka, 4 asistencije i ukradenu loptu pre nego što je zbog povrede pošteđen igranja u četvrtoj deonici.

Nije bio nijednom u istom trenutku na parketu sa Hauardom, ali su obojica bili veoma efikasni - Džordan je upisao 20 poena, uz 2 skoka i po asistenciju i ukradenu loptu. Plej Nju Orleans Pelikansa Hoze Alvarado doprineo je sa 12 poena i po tri skoka i asistencije, uprkos tome što ga šut nije služio.

U poraženom sastavu je zablistao krilni centar Fabijan Haimes sa 23 poena, 13 skokova, 4 asistencije, 3 ukradene lopte i blokadom.

Litvanija je pobedila Italiju na krilima neverovatnog beka Panatinaikosa Marijusa Grigonisa. On je trijumfu doprineo sa 23 poena (8/12 iz igre), 3 skoka i asistencijom.

U selekciji koju vodi Kazis Maksvitis istakli su se još Mindaugas Kuzminskas sa 14, Deividas Servidis sa devet, Domantas Sabonis sa šest poena i osam skokova. Kod Italije, Danilo Galinari je postigao 16, Nikolo Meli 10 poena.

Tokom prve deonice, Litvanija je bila čvršća, agresivnija, jača. Litvanci su u režiji Marijusa Grigonisa i Mindaugasa Kuzminskasa stekli prednost od četiri poena na kraju prve deonice – 25:21.

Do kraja prvog poluvremena, Italija je nastojala da stigne do egala, ali nije uspevala u tome, naprotiv. Litvanija je vodila sa 47:38, a početkom treće deonice stigla je do 59:40. Delovalo je da sigurnim koracima ide ka finalu.

Italija je poznata kao reprezentacija koja je kadra da stigne do velikih preokreta, ali ne i ovoga puta.

Litvanija je uoči poslednjeg kvartala vodila sa 68:53, a zatim je ljubomorno čuvala prednost do kraja meča.

Na turniru u Španiji, za Pariz će se boriti Španija i Bahami. U Grčkoj - Grčka i Hrvatska. U Letoniji - Letonija i Brazil.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sednica o litijumu

Zoran Živković [02.10.2024.]




Video dana

Električna turpija za nokte

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati