Košarka

[ Izvor: Mediji ]

23. 06. 2024. 11:00 0

Panter o suđenju u ABA i KLS, Mirotiću u Partizanu, Žocu...

Američki košarkaš Kevin Panter novi je igrač Barselone, a nedavno je bio gost podkasta "Urbonus", koji uređuju i vode litvanski novinar Donatas Urbonas i američki košarkaš Erik Mekolum.

Šta Panter misli o suđenju u KLS i ABA ligi?

- U ta dva takmičenje možete da se izvučete sa nekim stvarima, sa mnogo više stvari. Baš mnogo. U Evroligi ponekad može da bude tako, ali nije uvek slučaj. U Evroligi vam daju mogućnost da više koristite svoje veštine - rad nogu, finte, sposobnost da izvučete faulove. U ABA i KLS je to teže. Tamo odbrambeni igrač mora da vas bukvalno pomeri kada ste u vazduhu, da vas podlakticom poptuno pomeri. Ne bih da ulazim u razloge zašto je to tako. Takođe, u Evroligi igrači ne žele da uđu u problem sa ličnim greškama, pa igraju malo manje žustro - kaže Panter.

Česti prekidi na utakmicama ABA i KLS. Finale KLS nije ni završeno - kako Panter gleda na to?

- Tri i po godine sam proveo u Beogradu i navikao sam se na to. Da li je to dobro ili ne - ne znam. Za to vreme počneš da se navikavaš. Utrneš i skoro ti postane normalno. Neke stvari nisu normalne i na početku je bilo frustrirajuće, ali se navikneš - dodao je nekadašnji kapiten Partizana.

Da li je ikada bilo realno da u Partizanu u leto 2023. godine zajedno vidimo Nikolu Mirotića, Kevina Pantera i Majka Džejmsa? Džejms ne rekao da to nije bilo "samo nešto iz fantazije".

- Majk je lud - rekao je Panter o svom sunarodniku i prijatelju kroz osmeh.

- Šta god da je Majk rekao - to je rekao. Ostaviću na tome - zaključio je Kevin Panter.

- Bila bi to velika "Velika trojka" - rekao je Donatas Urbonas.

Trener Partizana Željko Obradović govorio je o tome da neki igrači tokom sezone nisu shvatili koliki je značaj igranja za Partizan.

- Poznajem trenera Obradovića veoma dobro, radio sam sa njim tri godine. On se tako oseća, pa je to rekao. Siguran sam da nema nikakvu lošu nameru, ali moramo da budemo sigurni da to nije bilo pogrešno protumačeno. On uvek govori šta misli, a ja to poštujem. Ne mogu da razmišljam o tome jer ne znam da li je uopšte mislio na mene. Ignorisao sam to manje-više, nisam razmišljao o tome. Mogu da ga pozovem i da popričamo, mi imamo takav odnos - objasnio je bek Barselone.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Idealan tajming

Zoran Živković [26.06.2024.]




Video dana

Mačka programira

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati