Košarka

Milan Zarić

30. 05. 2024. 19:45 0

Partizan preslišao Megu i zakazao finale sa Zvezdom

Košarkaši Partizana plasirali su se u finale plej-ofa Superlige Srbije, pošto su u majstorici savladali Megu sa 96:68. Za titulu će se crno-beli boriti za Crvenom zvezdom, koja je prethodno u dve utakmice eliminisala FMP.

Izabranici Željka Obradovića su u drugom meču polufinala doživeli šokantan poraz, usled čega je ova serija produžena, ali ovoga puta greške nije bilo, pa je Mega jednostavno preslišana u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Crno-beli su furiozno ušli u meč, napadački je sve funkcionisalo kao sat, a i odbrana je bila zategnuta do maksimuma, pa gostujući košarkaši jednostavno nisu znali šta ih je snašlo. Tome u prilog govori i rezultat prve četvrtine - 39:9.

Ali, u drugoj deonici je došlo do pada u igri Partizana, ništa nije domaćinu pošlo za rukom, pa je Mega, malo po malo, topila minus. I uspela je dobrano da ga istopi, pošto je ovaj deo igre rešila u svoju korist sa 22:8, pa se na veliki odmor otišlo sa i dalje velikom prednošću Partizana - 47:31.

Međutim, bio je to znak da je opuštanje kod čete Željka Obradovića zabranjeno, pa su crno-beli podigli nivo igre u trećoj četvrtini, u kojoj su i definitvno rešili pitanje pobednika. Već početkom trećeg kvartala su stekli prednost veću od 20 poena, konstantno su je uvećavali, pa su u ovom delu igre išli i do plus 26, dok su u poslednjih 10 minuta ušli sa ogromnih 70:47.

Jednostavno, bilo je jasno da je sve rešeno, Partizan je mirno priveo posao kraju, slavio je sa 96:68 i na silovit način se izborio za finale plej-ofa Superlige Srbije protiv Crvene zvezde.

PARTIZAN - MEGA 96:68 (39:9, 8:22, 23:16, 26:21)

Dvorana: "Aleksandar Nikolić". Gledalaca: 1.526. Sudije: Nikolić, Jevtović, Ćalić.

PARTIZAN: Smit 3, Ledej 17, Drezgić 3, Avramović 9, Panter 10, Smailagić 5, Jaramaz, Dimitrijević 8, Trifunović 7, Anđušić 16, Ponjitka 2, Kaboklo 16.

MEGA: Filips 6, Milijašević, Jelavić 9, Marković 6, Popović, Iljasoglu 4, Đurišić 9, Kovačević, Petrović 2, Plavšić 8, Jović 21, Malovec 3.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Doručak na travi

Zoran Živković [02.09.2024.]




Video dana

Beba uspavala tatu

Anketa

Da li će lista "nepodobnih" za ulazak u Srbiju ostati na snazi?

Rezultati