Košarka

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

27. 05. 2024. 19:43 1

Drugačije nije moglo - Zvezda pobedila FMP

Crvena zvezda je pobedila FMP u polufinalu KLS rezultatom 75:98. U finalu igraće sa boljim iz polufinalne serije između Partizana i Mege, gde crno-beli vode. Inače, ovo je 41. uzastupna pobeda crveno-belih protiv tima iz Železnika.

Najefikasniji igrač utakmice bio je bek FMP-a Jovan Novak sa 26 poena, ali je Zvezda timski bila mnogo bolja, a posebno su se istakli Nemanja Nedović koji je postigao 17 i Jago dos Santos strelac 16 poena. Protivnik Zvezdi u finalu biće bolji iz druge polufinalne serije u kojoj se sastaki Partizan i Mega, a crno-beli vode sa 1:0 u pobedama.

Od samog starta utakmice Zvezda je pokazala ko će se pitati u Železniku. Maestralno je meč u "FMP areni" započeo najkorisniji igrač finala ABA lige plejmejker gostiju Jago dos Santos, pogodio tri trojke, a njegov tim već na polovini prve deonice vodio sa osetnih 17:5.

Do kraja prvog perioda domaći su uhvatili kakav-takav napadački ritam zahvaljujući Jovanu Novaku i Maticu Rebecu, pa je aktuelni šampion posle prvih 10 minuta igre vodio sa 23:12.

Ono što je Jago uradio u prvoj ponovio je Nemanja Nedović u drugoj četvrtini. Pogodio je Zvezdin bek tri šuta van linije 6.75 i odveo Zvezdu na preko 20 poena prednosti (38:16).

Imali su gosti u finišu prvog dela maksimalnih "+23" (50:27), ali je Šaranović pogodio i okruglih 20 razlike pre odlaska na veliki odmor.

Na početku drugog poluvremena FMP jse spustio na ispod 20 poena razlike (55:36), da bi Jago svojom četvrtom trojkom večeras zaustavio mali nalet domaćina. Imao je Novak svoje sjajno šutersko veče na drugoj strani i nadmašio Brazilca sa pet pogođenih trojki kojima su „panteri“ došli na „-16“ (43:59).

U završnici treće deonice Zvezda je na pogon Luke Mitrovića iz reketa sačuvala dvocifrenu prednost, ali se FMP primakao na 72:58.

Uspeo je FMP da na startu poslednje deonice košem Kuzmića dođe na zaostatak od 11 poena razlike (61:72), ali je odmah usledila serija gostiju do 8:0 kojom je utakmice i defnitivno prelomljena.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati