Košarka

Direktno.rs

26. 05. 2024. 19:25 1

"Nema filozofije": Pešić otkrio kada objavljuje spisak

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić u razgovoru za Sport Klub otkrio je detaljan plan priprema Orlova za Olimpijske igre u Parizu.

Trofejni trener je ostao "zakopčan" do grla kada je u pitanju sastav tima, a naravno da je najveća nedoumica da li će u sastavu Srbije biti najbolji igrač NBA lige Nikola Jokić.

- Plan priprema je apsolutno definisan, počinjemo 17. juna u Beogradu da radimo, sa igračima koji su ranije završili sezonu, individualne treninge, testiranja, preglede i sve ostalo što ide uz taj deo početka priprema. Potom se 24. i 25. juna skupljamo u nacionalnom centru Staroj Pazovi i tu ostajemo praktično do 11. jula kada letimo za Lion. U Francuskoj nas očekuje duel sa Franuzima na oproštaju Tonija Parkera - istakao je Pešić.

- Sutradan letimo za Abu Dabi, tamo igramo prvu utakmicu 16. sa Australijom, a onda 17. sa Amerikancima. Vraćamo se potom u Beograd gde nastavljamo pripreme. Sa Japanom ćemo igrati 20. ili 21. jula i čekamo još jednog protivnika - nastavlja selektor.

Spisak kandidata je spreman, ali...

- Momci su u svakodnevnom kontakut sa mnom i sa Draganom Tarlaćem. Opslužujemo ih koliko možemo, ali ne želimo da im smetamo. Danas su ovde bili Gudurić, Milutinov i Petrušev, završili su ovaj deo sezone i vraćaju se u Tursku, odnosno Grčku. Čuo sam se sa Dobrićem, košarkaši iz Partizana i Zvezde igraju našu ligu… Ništa se ne krije, ne znamo, najvažnije je da svi sezonu završe zdravi, fizički i mentalno. Imaćemo malo vremena za odmor, moramo da vidimo kako da se organizujemo. Neme velike filozofije - dodaje Pešić.

Cilj selekcije Srbije je dobro poznat.

- Za nas je svaka medalja zlatna, a ne postavlja se pitanje da li ćemo da damo i više od maksimuma - zaključio je Pešić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati