Košarka

Direktno.rs

24. 05. 2024. 07:16 0

Boston odbranio domaći teren, na pola puta do finala (VIDEO)

Za razliku od prvog meča u kom smo videli dramu, košarkaši Bostona su bez većih problema dobili i drugi na domaćem terenu protiv Indijane (126:110) i sada vode sa 2:0 u finalnoj seriji Istočne Konferencije NBA lige!

Juuak Seltiksa bio je Džejlen Braun koji je ubacio 40 poena, uz šut iz igre 14/27, dok je istovremeno uhvatio pet skokova i zabeležio samo dve asistencije.

Braun je odigrao ključnu ulogu u seriji Seltiksa od 20:0, pred kraj prve i početkom druge deonice, mada je Indijana u međuvremenu smanjila na samo minus dva u trećoj četvrtini.

Međutim, upravo u trećoj deonici Indijana je ostala bez svog verovatno i najboljeg igrača, Tajrisa Halibartona, koji je povredio levu nogu i nije se više vraćao u igru.

Boston je u međuvremenu otišao na 15 poena razlike, i to bez startnog centra Kristapsa Porzingisa za kog se očekuje da uskoro bude spreman. Štaviše, ove dve utakmice su mu došle kao mini odmor za sve ono što Seltikse čeka u nastavku.

Džejson Tejtum i Derik Vajt su najviše pomogli Braunu sa po 23 poena, dok je Holidej ostvario dabl-dabl učinak sa 15 poena i 15 asistencija. Pričard je sa klupe dodao 12.

Kada je u pitanju Indijana, Paskal Sijakam je preuzeo ulogu košgeterskog lidera sa 28 poena. Nembhard je ubacio 18, Topin je dodao 10, a Halibarton je u trenutku povrede imao 10 poena i osam asistencija.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati