Košarka

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

23. 05. 2024. 11:01 14

Čović: Da smo imali budžet kao neki drugi klub...

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović gostovao je ovog četvrtka u Jutarnjem programu RTS-a, gde je govorio o nedavno završenoj ABA ligi, u kojoj su crveno-beli osvojili titulu.

Čović je istakao da je ovo bila jedna od najtežih sezona.

- Iako smo imali jednu od najtežih sezona, sa raznim vrstama i tehnologijama napada na nas, mislim da smo ubedljivom pobedom nad Partizanom poslali sve "hejtere" tamo gde im je mesto - u rupe - započeo je Čović, a potom dodao:

- Čestitam stručnom štabu i našem glavnom treneru, izvanrednom Janisu, kao i igračima na fantastičnoj koncentraciji. Čestitam igračima jer su sve napade izdržali. Bili su to instrumentalizovani i plaćeni napadi sa suprotne strane. Sve smo izdržali i naš koncept je pobedio. To je koncept domaćih igrača, a tada sam se šalio i govorio "kupujmo domaće". Sve su to izneli prvenstveno domaći igrači - Teodosić, Nedović, Davidovac, Lazić, Lazarević… Čitava naša struktura je zasnovana na domaćim igračima, a to su podržali naši stranci koji su bili izvandredni - rekao je predsednik Crvene zvezde.

Zadovoljan je osvajanjem ABA lige, ali želi i trofej u domaćem šampionatu.

- Napravili smo važan iskorak. Sada nas čeka domaće prvenstvo i verujm da ćemo i tu napraviti rezultat. Ono je nešto manje važno, ali nama je svaki trofej bitan. Želimo da budemo prvaci naše države. Trofejom u ABA ligi smo stopostotno obezbedili nastup u Evroligi. Ovo mi je jedna od najslađih titula. Neki to zovu i "metlom".

Apostrofirao je Sferopulosov uspeh i šestu pobedu u nizu protiv Partizana.

- Da smo imali budžet kao neki drugi klub u poslednje tri sezone, pa čak i trenera kakvog oni imaji i kako ga nazivaju, mislim da bismo osvojili barem jednu Evroligu… Mi zapravo imamo najboljeg trenera, on vodi 6:0. To govori o karakteristikama određenih uprava. Sport je nešto u čemu treba da se pitaju zvanično obrazovani i kompetentni ljudi, a ne neki sa kupljenim diplomama i nameštenih parama - zaključio je prvi čovek šampiona ABA lige za RTS.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 14

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Politički kameleoni

Zoran Živković [12.06.2024.]




Video dana

Kreativna radionica

Anketa

Dokle može Srbija na Evropskom prvenstvu?

Rezultati