Košarka

Direktno.rs

17. 05. 2024. 05:49 0

Jokić i Denver poniženi, Minesota na PLUS 45!

Košarkaši Denver Nagetsa ubedljivo su poraženi na gostovanju Minesoti - 115:70 u šestom meču NBA plej-of serije i tako upisali jedan od najubedljivijih poraza u svojoj istoriji. Tako je sada rezultat u seriji izjednačen (3:3), pa će putnika u finale Zapada odlučiti majstorica.

Nikola Jokić je na ovom duelu donekle bio jedina svetla tačka Nagetsa, međutim ni on nije bio na prepoznatljivom nivou i meč je završio sa 22 poena, 9 skokova i 2 asistencije. Koliko je Denver bio inferioran vidi se i po tme što je već na startu četvrte četvrtine trener tima iz Kolorada Majk Meloun zamenio celu prvu postavu jer je zaostatak bi neverovatnih 36 poena. Kako je četvrtina odmicala prednost Minesote je rasla i na kraju se zaustavila na plus 45, a mogla je da bude i mnogo veća.

Ovakav debakl Nikola Jokić i Nagetsi ne pamte i svakako je jedan od najubedljivijih u istoriji franšize.

Na samom početku meča, Rudi Gober je zakucao na asistenciju Taunsa. Ali, usledilo je nekoliko vezanih promašaja na obe strane. Potom, Marej je pronašao Nikolu Jokića koji u punom trku otvara meč zakucavanjem.

Ovakav početak Denvera inicirao je novu seriju poena, pa posle 9:2 i plus sedam, trener domaćih Kris Finč traži tajm-aut.

Delovalo je da će ovo biti novi rutinski meč za aktuelnog šampiona NBA lige, ali izabranici Majkla Melouna posle neverovatnog početka, potpuno su stali. Skoro pet minuta nisu uspeli da postignu koš. Oslanjali su se na šut za tri poena, koji ih nije služio. To je koristila Minesota koja je, posle tajm-auta Krisa Finča, napravila neverovatnu seriju od 27:2 za 29:11.

Koliko je u ovom periodu Denver bio inferioran vidi se i po tome što su u prvih devet minuta šutirali za tri poena 2/10.

I u nastavku viđena je slična slika. Na momente je delovalo da je Denver uspostavio kakvu-takvu kontrolu nad utakmicom. Ipak, ponovni ulazak Edvardsa ponovo je vratio u igru Minesotu iz uvodnih 12 minuta. Upravo je Edvards uz Rida i Andersona nosio Vukove u napadu, dok je Gober potpuno zatvorio prilaz košu. Tako je, posle 43:24, trener gostiju Majk Meoun tražio novi tajm-aut.

Ipak, ništa novo od igre šampiona nije viđeno. Posle kraćeg perioda nešto bolje igre, i poena Jokića, domaći tim pravi novu seriju od 13:0, i na poluvremenu dolazi do prednosti 59:40.

U nastavku, usledilo je novo posrtanje šampiona. Minesota se potpuno raspucala. Edvards je briljirao, vodio je domaće na ogromnih plus 24, pa je Meloun sve činio ne bi li uspeo nekako da probudi grogiranu ekipu.

Međutim, ništa se nije promenilo u igri tima iz Kolorada. Osim Nikole Jokića koji je jedini bio donekle na visini zadatka, ostatak tima bio je potpuno nevidljiv, a prednjačio je Džamal Marej koji je forsirao šut i konstantno promašivao.

Do kraja je Majk Meloun izveo celu prvu postavu na klupu, a rezervisti nisu doneli ništa novo. Denver je izgubio poslednju deonicu sa 29:9 i upisao je jedan od najvećih poraza u svojoj istoriji.

Minesota je tako izjednačila u polufinalu Zapada na 3:3, pa će sedmi meč, koji se igra u noći između subote i nedelje, odlučiti ko će u finale.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati