Košarka

[ Izvor: Sportske.net ]

12. 04. 2024. 22:25 0

Partizan se pobedom oprostio od Evrolige

Košarkaši Partizana pobedom su se oprostili od sezone u Evroligi pošto su u "Beogradskoj areni" savladali Valensiju rezultatom 77:66 u okviru 34. kola.

Uprkos svim tim okolnostima, odlična energija sa tribina prelila se i na parket u korist Partizana čiji su igrači dobro delovali u oba pravca. Aleksa Avramović je imao dva zakucavanja u prva četiri minuta, što nije karakteristično, dok je Valensija posle početnih problema serijom 0:8 preuzela vođstvo u „Areni“.

Nejtan Rivers je sa Semijem Odželejem pravio dosta problema odbrani crno-belih, što i nije iznenađenje. Dugo je Partizan težio ka pogotku za tri poena i nakon četiri promašaja i osam minuta igre, Zek Ledej je prekinuo post.

Međutim, Valensijina igra je bila na višem nivou kako u odbrani, tako i u napadu. Agresivno su igrali, pronalazili autoputeve do koša Partizana i serijom 0:7 okončali prvi period igre uz prednost od 15:21.

Domaći su imali odgovor sa dve vezane trojke, a procente ekipe u šutu spolja dobrano je popravio Džejlen Smit. Tako je prednost ponovo bila na strani Partizana i iznosila je najvećih „+6“ u jednom momentu. No, Valensija je odgovorila protiv-serijom i vodila posle prvih 20 minuta rezultatom 35:37.

Prvo poluvreme je obeležilo i prepucavanje navijača Partizana. Dok su navijači u „kopu“ isticali transparent namenjen protiv hrvatskih legendi Tonija Kukoča i Dina Rađe koji su nedavno bili gosti kluba za utakmicu sa Olimpijakosom, ostatak dvorane im je zviždao.

Nastavili smo da gledamo amplitude, a onda je na scenu stupio Džejms Naneli koji je briljirao i nosio Partizan do povratka prednosti sa svojih 12 poena u trećoj četvrtini od ukupno 14 koliko je postigao do tada na utakmici. Nakon što je imao nekoliko vrlo loših predstava, Naneli je pokazao obrise stare forme koja je neophodna Partizanu u završnici sezone.

Kako je meč odmicao, tako Valensija nije uspela, za razliku od svog domaćina, da pronađe poene sa spoljne linije. S druge strane, za Partizan je radio čak i Džejlin Smit koji je šutirao impresivno za tri (5/5). Odlično je igrao i u defanzivi, igrao je sa nikad više energije otkako je stigao u klub i slično kao u slučaju Nanelija – ovakav momenat dolazi u najbitnijem delu sezone. Da je došao ranije, možda bi Partizan sada bio u plej-ofu.

Tako se pitanje pobednika u poslednja dva minuta više nije postavljalo, te Partizan sezonu završava kao 11.

Džejms Naneli je meč završio sa 19 poena, dok je Džejlen Smit ubacio 15 sa svojih pet trojki.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati