Košarka

[ Izvor: Mediji ]

05. 04. 2024. 16:50 0

Dubai u ABA i KLS!

Problemi su rešeni, tako bar deluje. SC Derbi je primljen u vlasničku strukturu ABA lige, dok će se prijem Splita i Borca razmatrati tokom preoblikovanja društva. Potvrđen je prijem Dubaija u elitno regionalno društvo koje će brojati 16 klubova u sezoni koja sledi. SC Derbi će i zvanično biti postati 12 član vlasničke strukture regionalnog takmičenja u roku od sedam dana, a Budućnost nije prisustvovala radu Skupštine.

Uoči poslednjeg kola ABA lige, odnosno nokaut faze ABA 2 lige, niko ne ispada iz ABA, a nema ni baraža. Naime, 14 ekipa iz ABA lige ostaju i naredne sezone, a liga će biti prišrena šampionom ABA 2 lige i ekipom iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Za sada deluje da je sve gotovo, ali krenimo redom, kako bi dobili nešto jasniju sliku. Naime, prva Skupština je održana 12. aprila u Zagrebu. Saopšteno je da su svi klubovi pokazali dobru volju za prijem Dubaija u ABA, ali da je neophodno da se donošenje odluke odloži za sedam dana, kako i klub iz Ujedinjenih Arapskih Emirata poboljšao finanijsku ponudu.

Sedam dana kasnije, organizovana je on line Skupština. Doneta je odluka u prihvatanju ponude Dubaija. Devet klubova je bilo za - Crvena zvezda, FMP, Cedevita Olimpija, Zadar, Cibona, Mega, Krka, Igokea, Mornar, Budućnost nije prisustvovala sastanku, Partizan nije glasao. Istovremeno doneta je odluka da se ABA proširi na 16 klubova, ali je problem bila vlasnička struktura, jer je Zadar bio protiv SC Derbija, a Budućnost i Partizan protiv prijema sva tri kluba.

Dva dana kasnije, delovalo je da su sve dileme otklonjene jer je Zadar pristao na prijem SC Derbija u vlasničku strukturu, a da se priča oko Splita i Borca pomeri do preoblikovanja društva.

U međuvremenu, oglasio se predsednik Budućnosti, Dragan Bokan, koji je naglasio da nema ništa protiv Dubaija, ali da od prijema Dubaija u ABA nema ništa dok se ne reši vlasnička struktura, a ovo pitanje mora da se reši jednoglasno, za razliku od prijema Dubaija, gde je potrebna većina, koja već postoji.

Istovremeno, Predsedništvo KLS je donelo uslovnu odluku da je na predlog selektora Svetislava Pešića spreman da primi Dubai pod svoje okrilje u slučaju da propadnu pregovori na relaciji ABA - Dubai.

Skupština je zakazana uoči poslednjeg kola kako bi se obezbedila i regularnost takmičenja, kako bi klubovi znali za šta se bore, odnosno da li imaju razloga uopšte da se bore. Dogovor je postignut, ali ostaje nam da čekamo...

Podsećanja radi, dogovor je postignut i 19. aprila pa su usledila saopštenja Partizana i Budućnosti, dogovor je postignut i dva dana kasnije, pa je usledila reakcija Budućnosti, odnosno predsednika Dragana Bokana. Da li će sada biti reakcija, ili su svi zadovoljni, saznaćemo brzo.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati