Košarka

Direktno.rs

03. 04. 2024. 06:49 2

Jokić zatrpao koš rivala i razbio novu NBA zvezdu!

Košarkaši Denver Nagetsa su možda i teže nego što su očekivali srušili San Anotnio Sparse sa 110:105 u "Bol Areni" i tako su na sedam mečeva pre kraja ligaškog dela NBA lige u potpunosti zakuvali trku za prvo mesto Zapadne konferencije.

Nikola Jokić je utakmicu završio bez tripl-dabla, ali je u svakom smislu bio predvodnik ekipe u jako nezgodnoj utakmici. Ubacio je 42 poena (18/32 šut iz igre) uz 16 skokova i 6 asistencija!

Osim samog početka meča, kao i čevrte deonice, zaista sastavu iz Kolorada pobede niti u jednom momentu nije bila sigurna. Raspoloženi srpski as je donekle tešio navijače, ali nije bilo dovoljno da samo on isporučuje ono što se traži kako bi se igralo spokojno.

Video se opet izostanak Džamala Mareja, međutim makar je Aron Gordon odigrao netipično efikasno, što se ispostavilo izuzetno bitnim.

Poveo je Denver sa 13:3 na samom početku, ali su potom usledili prvi obrisi oscilacija, pa je tako rival dva puta poravnavao i dva puta pet išao do minus sedam do starta drugog kvartala. Čak su do poluvremena u dobrom delu Sparsi i vodili nakon toga, a na pauzu se otišlo ipak pri rezultatu 55:54.

Na drugoj strani Viktor Vembanjama je napadački bio oko svog učinka, međutim defanzivno nije uspevao da zaustavi Jokića, ali je i tako San Antonio bio u meču. Mložda su mnogi pomislili da je gotov kada na semaforu pisalo maksimalnih 99:88 u četvrtoj četvrtini, ali je serijom od 12:0 rival poveo, a potom je Jokić u nekoliko vrata vraćao vođstvo.

Klackalica je presečena na oko 25 sekundi do kraja, kada je za tri poena pogodio Majkl Porter Džunior. Nije isto uspeo da učini mladi Vembanjama posle tajm-auta, pa su slobodna bacanja zaključila meč.

Aron Gordon je u pobedničkom timu bio drugiu najefikasniji sa 23 poena, 7 skokova i 4 asistencije, dok je meč-viner Porter dodao 15 poena i 16 uhvaćenih lopti.

Malaki Branam je na drugoj strani ubacio 24, a Voktor Vembanjama 23 poena uz 15 skokova i 8 dodavanja za koševe.

Tokom večeri je pobedu upisala i Minesota Timbervulvs protiv Hjuston Roketsa 113:106, pa sada oni i Oklahoma siti Tander imaju 52-23 skor, dok je Denver na prvom mestu sa 53-23.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Uzbudljiva trka

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati