Košarka

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

01. 04. 2024. 13:24 0

Alba ide u Evrokup, dobar znak za večite?

Kako piše urednik specijalizovanog košarkaškog portala Eurohoops Aris Barkas, postoji velika šanse da se Alba iz Berlina sledeće sezone preseli u Evrokup i tako otvori jedno mesto u Evroligi za sledeću sezonu.

Ako uzmemo u obzir da će jedno mesto uzeti osvajač ovogodišnjeg Evrokupa (Pariz, Burg ili Bešiktaš), jasno je da bi selidbom Albe u Evrokup, još jedno mesto bi ostalo upražnjeno. Treba ovde napomeniti i da Burg baš i nije zanimljiv Evroligi.

Kako je Dubai prolongiran za onu tamo sezonu, jasno je da bi to mesto trebalo da popuni neko od timova koji ove sezone igraju Evroligu, a koji nisu vlasnici dugoročnih licenci.

Tu, naravno, dolazimo do dva kluba iz Srbije, odnosno onog koji ne osvoji ABA ligu, pošto će šampion regionalne lige sigurno dobiti pozivnicu.

Postojala je opasnost da baš jedan od dva beogradska tima bude precrtan za sledeću sezonu, ali ovo sa Albom bi vrlo lako moglo da znači da će "večiti" i naredne sezone igrati elitno takmičenje.

Ali svakako treba sačekati ozvaničenje ove odluke oko Albe, pa bi se onda moglo realno rasuđivati kakav će biti sastav Evrolige za sezonu 2024/2025.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati