Košarka

Direktno.rs

30. 03. 2024. 07:28 5

Dončić dao koš, pa se okrenuo ka Divcu i ismevao ga (VIDEO)

Košarkaši Dalasa pobedili su Sakramento na gostovanju sa 107:103, a kraj utakmice obeležio je Luka Dončić. Pogodio je završno slobodno bacanje i okrenuo se ka prvom redu uz centar terena, gde je sedeo Vlade Divac sa suprugom.

Mahao je Luka Dončić ironično u pravcu Divca, a razlog je odluka da ga ne draftuje, dok je bio generalni menadžer Sakramenta. Čak je i kamerama snimljeno kada je govorio igračima na klupi da se obratio baš čoveku koji je trebalo da ga draftuje.

Bila je to velika greška za Kingse, koji su doveli Marvina Beglija, momka koga sada nema ni na "mapi".

Bio je Divac na udaru javnosti u Americi, očito je i da mu Dončić to nije zaboravio i da je željan osvete što nije bio na višoj poziciji drafta.

Deluje da je ta odluka i presudila Divcu, koji je ostao bez pozicije. U jednom razgovoru sa Markosom Bretonom iz "Sakramento Bija", Divac je objasnio da je njegov izbor bio centar Marvin Begli, što je i dovelo do rasprave sa gazdom kluba Vivekom Ranadivom.

- To je bila moja odluka. I dalje mislim da Marvin ima ogromne prednosti. Ali, trebalo mi je malo više vremena da to i dokažem. Ubeđen sam da će Marvin svima pokazati da greše. Ali, u ovoj ligi morate odmah da donesete rezultat. Ljudi nemaju strpljenja, ja s tim nemam problem - rekao je naš nekadašnji reprezentativac pre nekoliko godina.

Podsetimo, skoro svi timovi su se slagali da je Begli "viđen među prvih pet pikova", ali nisu svi bili "za" to da je Dončić najbolji u klasi. Štaviše, kao prvi pik je izabran Deandre Ejton, potom je usledio sada već čuveni Divčev potez, a onda su trampu izvršili Atlanta i Dalas, pa je Dončić završio u Maveriksima, a Trej Jang u Hoksima.

Buru je svojevremeno podigao i američki novinar Tim Memehon sa ESPN-a koji je rekao kako Divac zbog lošeg mišljenja o Saši Dončiću nije želeo da draftuje trenutno jednog od najboljih igrača u NBA.

- Naravno da je sve to laž, tu nema istine. Divac i ja smo prijatelji i među nama je sve u redu. Čuli smo se i zajedno smo se smejali priči da je ljut na mene. Ne znam na osnovu čega je taj novinar došao do takvog zaključka. Čekajte, bre, pa taj Sakramento je ozbiljan klub, prava korporacija. Zar mislite da bi se vodili ličnim utiscima prilikom izbora igrača? Svašta - govorio je davno Dončić senior.

Kingsi su čak dolazili u Madrid, dok je Luka bio u Realu, ali nije ipak napravljen dogovor za trejd. O tome je i Luka govorio pre četiri godine.

- Došli su u Madrid da me vide kako igram, a posle toga smo večerali (5. juna 2018). Došli su svi, došao je i vlasnik, tako da sam iskreno mislio da će me izabrati. Mislim da je to zbog Evrolige, a to je drugačija košarka. U Evropi i u španskoj ligi sam davao u proseku 12 poena po utakmici, a u Evroligi 14. Tako da je to drugačija košarka - kaže Dončić.

Ipak, rešio je da pribegne svom treš toku prema Divcu, što je malo ko očekivao.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati