Košarka

Direktno.rs

30. 03. 2024. 06:52 0

Povređeni Jokić ubacio 32 poena, Denver izgubio prvo mesto

Denver Nagetsi ostali su bez prvog mesta na Zapadu nakon poraza od Minesote Timbervulvsa, koji su slavili sa 111:98.

Jokićev tim je gubio i do 26 poena razlike u jednom momentu treće deonice, ali su velikom borbom, upornošću i pametnim faulovima na lošim izvođačima slobodnih bacanja (uglavnom Rudi Gober) Nagetsi uspeli da spuste na samo desetak poena razlike i meč uvedu u relativno neizvesnu završnicu.

Ipak, sve nade Denvera nestale su na 46 sekudni do kraja kada je Majk Meloun odlučio da izvuče sve svoje startere i ubaci treću postavu koja će privesti meč kraju.

Nikola Jokić je odigrao standardno dobar meč, uprkos povredi ručnog zgloba koji je bio bandažiran postigao je 32 poena, 10 skokova i pet asistencija za 37 minuta provedenih na terenu. Nije uspeo da pogodi nijedan šut za tri poena, a gotovo celo prvo poluvreme nije bio na svom nivou, već se priključio ekipi u drugom.

Delovalo je da Nagetsi protiv ovako jakih i disciplinovanih Timbervulvsa ne mogu bez druge zvezde tima Džamala Mareja, a odsustvo Nađija sigurno nije pomoglo. Eron Gordon je postigao 14 poena uz sedam skokova, Redži Džekson je dodao dabl-dabl sa 12 poena i 10 asistencija, Majkl Porter Džunior je postigao 14 poena, Diandre Džordan 11, ali to je bilo manje-više to.

Predvodnik Minesote bio je Entoni Edvards sa 25 poena i po pet skokova i asistencija. Majk Konli je dodao 23 poena i osam skokova, Rudi Gober dabl-dabl sa 21 poenom i 11 skokova, a Džejden Mekdenijes je postigao 17 poena.

Minesotu ovo stavlja na prvu poziciju na tabeli Zapada sa skorom 51-22, dok Denver ima skor 51-23, što daje nešto slabiji procenat i stavlja ih na treće mesto iza Minesote i Oklahoma sitija. To bi moglo, ipak, da bude kratkog daha, Nagetsi će uskoro odigrati novi meč sa Minesotom i to 11. aprila, gde će dobiti šansu da vrate za ovaj poraz.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati