Košarka

M. Z.

28. 03. 2024. 22:29 9

Partizan PROSUO plus 14 i udaljio se od plej-ina!

Košarkaši Partizana napravili su korak u nazad kada je u pitanju borba za plej-in, pošto su u 32. kolu Evrolige posle velikog preokreta izgubili od Olimpijakosa sa 69:74.

Imali su crno-beli sve u svojim rukama, posle 30 minuta je na njihovom kontu bio dvocifren plus (u trećoj četvrtini je bilo i 14 razlike), ali se u poslednjih 10 minuta sve raspalo.

Partizan je upao u Olimpijakosovu mašinu, Grci su časkom istopili minus i došli do preokreta, pa smo do kraja meča gledali dramu. U toj neizvesnoj završnici bolje se snašao tim iz Pireja, koji je profitirao na poenima Vilijams-Gosa i Fala, te je na kraju slavio sa 73:69.

Udaljio je tako crno-bele od plej-ina, budući da je Partizan sada na 11. mestu sa pobedom manje od Efesa, a identičnim učinkom (14-18) kao Žalgiris, Olimpija i Valensija. Sa druge strane, Olimpijakos je peti sa skorom 20-12.

Kada je reč o samom meču, odlična borba i energija Partizana viđena je na početku okršaja. Za tri minuta, šest skokova, startna prednost, ali su odmah crno-beli morali da se suoče sa spoljnim šutem Olimpijakosa koji je tada neutralisao nedostatke. Iako je Bruno Kaboklo pokrenuo poenterski semafor pogotkom za tri poena, Partizan je posle toga šutirao 0/4. No, Bruno Kaboklo je vrlo raspoloženo delovao na toj utakmici, Kevin Panter je ličio na sebe, ali Olimpijakos nije. Skakački su bili inferiorni, bez konstantne napadačke crte.

Uprkos svemu tome, Olimpijakos je bio blizu. Pa su prvi kvartal završili sa pet poena zaostatka, a lako je Partizan mogao da ima plus devet.

Ono što je specifično kroz čitavu sezonu Partizana, jeste da i kada rival ne igra na svom najboljem nivou, uspeva da pronalazi pukotine u odbrani i neretko dolazi do lakih poena. Tako se gost posle četiri minuta igre u drugom kvartalu vratio na posed razlike. Za to vreme, ekipa Željka Obradovića izgubila je čak pet lopti i sama sebi "pucala u nogu".

Srećom po njih, pa Olimpijakos nije imao kontinuitet, dok je Obradović na vreme zvao tajm-aute ne bi li podigao svoj tim, što mu je polazilo za rukom. Tako su i crno-beli kreirali mini-seriju od 5:0 nakon što je bilo 28:28, a ona je ubrzo posle niza grešaka, te nesportskog faula Šakila Mekisika produžena na 12:2. Prvo poluvreme ipak je učinilo da Željko Obradović pobesni zbog nonšalantne odbrane u poslednjim sekundama kada je Najdžel Vilijams-Gos drugi put na isti način protutnjao kroz odbranu crno-belih smanjivši na osam razlike.

Odbijao je Partizan napade Olimpijakosa koji je pokušao da umanji prednost početkom drugog poluvremena, te su nastavili sa skakačkom dominacijom što im je trasiralo put ka najvećoj razlici na utakmici – 50:38. Bruno Kaboklo je bio odličan pod košem za šest poena kroz četiri i po minuta. Zahvaljujući teškim trojkama koje su pogađali Ajzeja Kenan i Najdžel Vilijams-Gos Olimpijakos je bio u igri, ali to nije obeshrabrivalo Partizan. Kevin Panter je bio u svom modu. Poludistanca je bila njegova teritorija večeras i retko kada je promašivao.

Opet je Partizan u poslednjoj četvrtini ulazio u svoj "negativni mod". Bilo je poteškoća u organizaciji, ali i u odbrani. Još jednu neverovatnu trojku, po isteku napada, preko ruke i od tablu, pogodio je Vilijams-Gos, koji nedugo zatim krade loptu i omogućava Tomasu Vokapu da iznudi slobodna bacanja čime je Olimpijakos otvorio poslednji kvartal sa 0:12! Tek posle tri minuta i 45 sekundi, Partizan dolazi do prvih poena i to u kontri kada je Ponjitka imao polaganje, ali je Najdžel Vilijams-Gos briljirao na drugoj strain i držao Olimpijakos u egalu.

U tom, Olimpijakos je preuzeo vođstvo po prvi put još od početka meča kada je pukla defanziva domaćih, a Papanikolau položio loptu u koš za 61:62. Partizan je u tom period igre bio potpuno u kontra-ritmu, ali je i tim Jorgosa Barcokasa brzao i sam sebi stvorio problem. Smenjivale su se tada ekipe u vođstvu, ali je Olimpijakos bio u prednosti za napad.

Pogodio je pod obručem vrlo lako Mustafa Fal, a onda je Kaminski imao otvorenu trojku za vođstvo na 20 sekundi pre kraja, ali nije pogodio. U borbi za ofanzivan skok, Partizan nije uspeo da pronađe poene i u faulu koji je usledio, Vilijams-Gos je sa dva penala doneo Grcima plus četiri. Paneterov šut za tri poena je izašao iz obruča i usledio je muk u dvorani za pobedu grčke ekipe.

PARTIZAN - OLIMPIJAKOS 69:74 (22:17, 18:15, 19:14, 10:28)

Dvorana: "Štark arena". Sudije: Huan Karlos Garsija, Medi Difala, Karlos Kortes.

PARTIZAN: Smit, Avramović, Koprivica, Panter 19, Smailagić 3, Naneli, Trifunović, Anđušić, Doužer 12, Ponjitka 8, Kaminski 14, Kaboklo 13.

OLIMPIJAKOS: Vokap 11, Vilijams-Gos 17, Rajt 6, Kenan 10, Larencakis 3, Mitru-Long, Fal 7, Papanikolau 13, Brazdejkis, Piters 3, Sikma, Mekisik 4.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati