Košarka

Direktno.rs

14. 02. 2024. 22:00 7

Da li je moglo drugačije? Zvezda pobedila FMP

Košarkaši Crvene zvezde su se plasirali u polufinale Kupa Radivoja Koraća, pošto su u četvrtfinalu savladali FMP sa 80:75. Bila je ovo 39. uzastopna pobeda crveno-belih protiv "pantera", od kojih su poslednji put izgubili daleke 2011. godine.

Izabranici Janisa Sferopulosa su tako preskočili prvu prepreku u Nišu, te će da za plasman u finale boriti u subotu protiv Čačka 94, koji je senzacionalno savladao Borac sa 73:64.

Košarkaši Zvezde nisu blistali u četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća, ali je i takva partija bila dovoljna da se nanese još jedan poraz FMP-u.

Loše su crveno-beli ušli u meč, imali su startni zaostatak od četiri poena (1:5), a kako se situacija na parketu nije popravila, Sferopulos je morao da reaguje tajm-autom i podvikne na izabranike. To je kratkotrajno urodilo plodom, budući da je branilac "Žućkove levice" preokrenuo i poveo sa 12:9, potom smo gledali rezultatsku klackalicu i minimalnu prednost Zvezde na prvoj obaveznoj pauzi - 17:16.

U drugoj deonici crveno-beli su konstantno vodili, ali nisu uspevali da se rezultatski odlepe. Jesu išli na, do tada, najvećih plus šest (36:30, 38:32, pa 40:34), no na poluvreme su otišli sa četiri poena viška, što nije bilo nešto čime su navijači i stručni štab mogli da budu zadovoljni.

Borba je vođena i u trećem kvartalu, budući da je FMP uspeo da istopi minus od šest poena, i ne samo to, već je u završnici četvrtine uspeo i da dođe do tri poena viška. Ali, košarkaši Zvezde su tada vezali šest poena, što im je donelo 58:55 na ulasku u poslednjih 10 minuta.

I, zapravo, u poslednjoj četvrtini su crveno-beli prvi put došli do dvocifrenog plusa, kada je na semaforu dvorane u "Čairu"" pisalo 68:58, a onda i plus 11 - 71:60. Delovalo je tada da je srpski prvak slomio protivnika i da će mirno privesti posao kraju.

No, nisu se dali "panteri", pa su u finišu uneli neizvesnost u duel, te su prišli na samo dva poena zaostatka (75:73), što je kompletiralo njihovu seriju od 13:4. Međutim, Zvezda je nekako odbila taj poslednji napad košarkaša FMP-a, te je na kraju došla do pobede od 80:75 i plasmana među četiri nabolje ekipe u Kupu Radivoja Koraća.

Tamo ih čeka Čačak 94, dok se u preostala dva četvrtfinalna meča, koja su na programu u četvrtak, sastaju Partizan - Hercegovac i Mega - Vojvodina.

CRVENA ZVEZDA - FMP 80:75 (17:16, 23:20, 18:19, 22:20)

Dvorana: "Čair". Gledalaca: 3.700. Sudije: Stefanović, Vlahović, Stanić.

CRVENA ZVEZDA: Lazarević 2, Lučić, Hanga 13, Davidovac 15, Mitrović 3, Lazić, Bolomboj 6, Ilić 8, Nedović 20, Gedraitis 5, Kostić, Dos Santos 8.

FMP: Votson, Foster 2, Rebec 8, Subotić 5, Pavićević, Roberts 5, Stepanović 9, Šaranović 17, Matović, Gagić, Stojanović 11, Kuzmić 18.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati