Košarka

[ Izvor: Telegraf.rs ]

11. 02. 2024. 04:01 2

Srbija promašila bacanje za Olimpijske igre, ali nije još kraj...

Košarkašice Srbije savladale su Brazil 72:65 u drugom meču kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre i napravile veliki korak ka plasmanu u Pariz.

Izabranice Marine Maljković sada imaju 1:1 posle prva dva kola i pred odlučujuću rundu imaju dobre izglede za dalji plasman, jer imaju koš razliku na nuli u odnosu na konkurente - Brazil i Nemačku, ukoliko bude odlučivao krug između ove tri reprezentacije.

Bila je ovo velika drama, a sve je rešeno u poslednjih nekoliko minuta. Srbiji je bila potrebna pobeda od 8 razlike da i matematički obezbedi Olimpijske igre, a u poslednjem minutu je imala pet poena razlike.

Ivon Anderson je preuzela odgovornost, krenula na prodor i pogodila neverovatan ulaz, a tom prilikom je sigurno bila i faulirana, ali se sudijska trojka nije oglasila, što je bio čest slučaj tokom meča gde su imali neke sramne odluke i baš domaćinsko suđenje za Brazil, gde se i održavao turnir za našu grupu.

Usledila je trojka Dantas, koja je na 25 sekundi do kraja smanjila razliku na četiri poena. Potom je Stanković dala koš, a onda su Brazilke promašile šut i faulirale Racu, koja je na 7 razlike dobila šansu da sa dva bacanja donese Srbiji plasman na Olimpijske igre. Nažalost, pogodila je prvo, ali ne i drugo, pa Olimpijske igre nisu matematički obezbeđene.

Ivon Anderson je briljirala na ovom meču sa 30 poena i 8 skokova, a pratila ju je i sjajna Dragana Stanković sa 19 poena i 10 skokova

Srbiji već za nekoliko sati, od 21.00 sledi duel protiv Australije, koja je već obezbedila plasman na Olimpijske igre. Ukoliko naša reprezentacija pobedi, otići će na Olimpijske igre.

U slučaju poraza, biće nam potrebna kalkulacija sa meča Nemačke i Brazila. Ukoliko Nemačka pobedi, Srbija je sigurna na Olimpijskim igrama. Jedino u slučaju pobede Brazila od 7 razlike može da dođe do neverovatnog kruga gde svi timovi imaju isti skor i istu koš razliku u međusobnim duelima, pa bi onda odlučivao broj postignutih poena.

Srbija je ipak mnogo bliže Parizu posle ove pobede.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati