Košarka

M. Z.

02. 12. 2023. 22:48 3

Partizan na plus 44: FMP PONIŽEN

Košarkaši Partizana nisu imali milosti u meču koji je trebalo da predstavlja derbi 10. kola ABA lige, pa su u Železniku demolirali FMP sa 44 poena razlike - 105:61.

Bio je ovo drugi vezani ubedljiv trijumf crno-belih u regionalnom takmičenju, budući da je posle čačanskom Borca "stradao" i FMP.

Pitanje pobednika se u Železniku nijednog trenutka nije postavljalo, izabranici Željka Obradovića su bili puni samopouzdanja posle velike pobede protiv Panatinaikosa, pa su bili rešeni da što pre reše pitanje pobednika. I uspeli su u tome već u prvom poluvremenu.

Izgledalo je da su "panteri" bolje počeli meč, jer su nanizali četiri poena, ali je onda usledio surov odgovor Partizana. Napravili su crno-beli nestvarnu seriju od 18:0, čime su i usmerili dalji tok meča.

FMP od toga jednostavno nije mogao da se oporavi, pa je na prvi obavezni odmor otišao sa minus 13 (10:23). I to je bio samo uvod u ono šta do kraja čeka tim Nenada Stefanovića.

U drugoj četvrtini je prednost Partizana konstantno rasla - u uvodnim momentima ove deonice regionalni šampion je otišao na plus 20, da bi u završnici poluvremena bilo čak i 35 poena prednosti - 16:51. Jednostavno, sve je na ovom meču išlo od ruke crno-belima, dok "panteri" u dobrom delu meča nisu videli koš.

Bilo je već tada jasno da će FMP pretrpeti katastrofu, a iako je pitanje pobednika bilo rešeno, košarkaši Partizana nisu skidali nogu sa gasa. Tako su i uvećali ionako veliku prednost do 46 poena viška na kraju treće četvrtine - 33:79.

U velikom stilu su crno-beli i završili utakmicu, polovinom poslednje četvrtine je Partizan išao i na preko plus 50, pa je do kraja lako priveo posao kraju i slavio sa 52 poena razlike - 61:105.

"Parni valjak" je tako napravio najbolju moguću uvertiru za ono što ga čeka naredne nedelje, a to je duplo kolo Evrolige i mečevi protiv Monaka u utorak i Olimpije iz Milana dva dana kasnije.

FMP - PARTIZAN 61:105 (10:23, 9:30, 14:26, 28:26)

Dvorana: "FMP arena". Gledalaca: 470. Sudije: Saša Pukl, Sašo Petek, Dragan Porobić.

FMP: Votson 10, Živanović 12, Subotić, Pavićević 9, Stepanović 9, Voker 3, Simović 5, Matović, Gagić, Ašćerić, Luk 3, Beson 10.

PARTIZAN: Vukčević 16, Ledej, Drezgić 6, Avramović 11, Koprivica 16, Panter 16, Smailagić 3, Jaramaz 6, Naneli 11, Ponjitka 9, Kaboklo 11.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati