Košarka

[ Izvor: Telegraf.rs ]

02. 12. 2023. 06:46 2

Jokić proigravao saigrače, Denver srušio Finiks (VIDEO)

Košarkaši Denver Nagetsa bili su na ivici ponora i ispuštanja velikog plusa u okršaju sa Finiks Sansima, ali su na kraju ipak preživeli drugo poluvreme u slavili sa 119:111. Ovaj trijumf izjendačio je ekipu Majkla Melouna po broju pobeda sa vodećom Minesotom na Zapadu, ali Timbervulvsi i dalje imaju dva poraza manje.

Nikola Jokić je odigrao još jedan vrlo dobar meč, pre svega kada je u pitanju proigravanje saigrača. Sa 21 poenom odigrao je treći najslabiji poenterski meč u sezoni i drugi skakački sa 5 uhvaćenih lopti, ali je na to pridodao i 16 asistencija, što mu je drugi najbolji učinak u takmičarskoj godini.

Meč je započet totalnim egalom, pošto sve do koša gostiju sa 28:23 niti jedan tim nije uspeo da stekne više od jednog poseda razlike. Efikasna prva četvrtina krenula je stranputicom po Sanse, koji su rivalu dozvolili čak 41 poen i već je domaćin bio u minusu od jedanaest.

Stečeni plus Nagetsi su uspeli da održe u drugom kvartalu, pa čak i momentu otišli na sjajnih 60:43. Tada je delovalo da će se prvo poluvreme na poprilično miran način i okočati, ali je završnica bila vrlo loša iz ugla Denvera.

Serijom od 12:2 Finiks je uspeo da na pauzu čak i sa jednocifrenim minusom (70:63) pa je Majkl Meloun pred početak drugog dela meča morao da smisli način da probudi igrače. Jokić je u tada imao svega 6 poena, ali i 10 asistencija.

U tri navrata na početku četvrtog kvartala Sansi su uspevali da poravnaju skor, ali vrlo zanimljivo ne i da okrenu minus, iako su do poslednjih nekoliko sekundi imali rezultatski priključak.

Za tako nešto naravno da je najzaslužniji Nikolka Jokić, koji je tokom završnih dvesta sekundi najpre ubacio četiri poena, potom asistirao dva puta Majklu Porteru i Kentevijusu Kaldvel-Poupu, zatim i sam uzeo stvari u svoje ruke i vezao još tri poena za konačno slavlje.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati