Košarka

Direktno.rs

09. 11. 2023. 20:29 1

"Ulazak najvećeg": Delirijum u Areni - Žocov 500. meč u Evroligi (VIDEO)

Meč protiv Fenerbahčea je poseban za stratega Partizana Željka Obradovića! Najtrofejniji evropski trener je 500. put sedeo na klupi u Evroligi, a Grobari su se potrudili da ulepšaju ovaj jubilej, pa je, čim je Žoc zakoračio na parket Arene, u dvorani zavladao delirijum!

Željko Obradović je, kao što je to slučaj na svim ostalim mečevima u kojima je Partizan domaćin, dočekan ovacijama i aplauzima pod svodovima Arene. Klicalo se najvećem evropskom treneru u pohodu na novu pobedu u Evroligi.

Ali, nisu samo to uradili Grobari za legendarnog trenera - jer, za ovaj meč su pripremili 40.000 balona kao deo koreografije za Žoca.

Imali su zbog toga igrači Partizana veliki motiv da poklone treneru pobedu za jubilej, u čemu su i uspeli - u triler završnici su savladali Fener sa 85:84, i to nakon što su istopili minus 15 iz druge četvrtine. Iz ugla navijača crno-belih - nije moglo slađe.

Da podsetimo, nikome pre Obradovića nije pošlo za rukom da na svom kontu ima 500 evroligaških mečeva - ni Etoreu Mesini, Ćaviju Paskvalu, Pablu Lasu... A u ovaj broj se, inače, ubrajaju samo utakmice posle razdvajanja od FIBA, što se desilo 2000. godine. Ne računaju se, dakle, mečevi u prvom mandatu u Partizanu, kada je osvojio evropsku titulu, kao ni u Huventudu, Realu i Benetonu. Broj bi bio još impresivniji...

Od 2000. do danas, kako se to često naziva, u moderno doba Evrolige: 227 puta je bio u ulozi šefa stručnog štaba Panatinaikosa, 217 kao strateg Fenerbahčea i sada 56 u povratničkom mandatu u Partizanu.

Razumljivo je što ga Grobari kad ga ugledaju u tunelu pozdravljaju rečima:

"Ulazak najvećeg".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Uzbudljiva trka

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati