Košarka

Direktno.rs

07. 09. 2023. 20:35 1

Basketaši peti put zaredom na KROVU EVROPE!

Basketaši Srbije odbranili su titulu prvaka Evrope, pošto su u finalu kontinentalnog šampionata u Jerusalimu savladali Litvaniju sa 22:20. Na taj način su peti put uzastopno postali vladari Starog kontinenta!

Junak velike pobede je Strahinja Stojačić, koji je postigao ključan pogodak pri rezultatu 20:20, te je tako doneo evropsko zlato.

Kakav smo samo finalni meč gledali u Jerusalimu - za infarkt! Bilo je mnoštvo preokreta, drame i na kraju je sve nekako moralo da stane u jedan šut. Onaj Stojačićev za pobedu i titulu!

Bolje su u finalni duel ušli Litvanci, koji su na početku stekli tri poena prednosti, da bi potom došli i do plus četiri - 3:7. Ali, onda je na scenu stupio sjajan šut naših momaka. Kojić je pododio dva dalekometna hica za izjednačenje, da bi dvojke pogađali Branković i Stojačić za plus četiri - 11:7.

Delovalo je u tim momentima da je rival slomljen, ali... Litvanci se nisu dali, uspeli su da pogotkom za dva poena, a onda i realizacijom oba slobodna bacanja dođu do novog izjednačenja - 11:11. Gledali smo potom egal, da bi se naši momci odlepili i koševima Brankovića i Kojića stekli 16:13.

Prednost je rasla, međutim basketaši Litvanije su odbijali da se predaju, pa su u ludom finišu došli do 20:20. Imali su potom igrači obe selekcije po napad za pobedu, nisu ih iskoristili, da bi onda lopta došla u ruke Strahinje Stojačića, koji je pogodio šut za dva poena i doneo novu titulu prvaka Evrope, petu zaredom!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati