Košarka

[ Izvor: Mediji ]

02. 09. 2023. 16:11 13

Pešić umesto o greškama, pričao o ribama i Pirotu

Reprezentacija Srbije u nedelju od 14 časova igra odlučujući meč za plasman u četvrtfinale Svetskog prvenstva protiv Dominikanske republike i pobeda nas vodi u četvrtfinale. Ukoliko Portoriko savlada Italiju, Srbija kao prvoplasirana verovatno izbegla selekciju SAD-a.

Selektor Srbije se osvrnuo i na poraz od Italije.

- Nikome nije drago kad se izgubi. U stvari mnogo je bolje kad se pobedi nego kad se izgubi. Mi smo ovde na Svetsko prvenstvo došli ne da pobeđujemo samo Italiju nego da pobeđujemo sve što možemo. To se malo stvorila ta atmosfera – Italija, Italija… To je naravno malo i uticalo na mentalni prilaz i tako dalje. To sve pomalo utiče. Ne možemo da kažemo da ne utiče.

Nismo pobedili tu utakmicu ali nismo se ni obrukali, prema tome moramo da gledamo šta se dešava u sledećoj utakmici. To je sistem turnira, nema puno plakanja, nema puno tuge. Moramo da se vratimo, držali smo sastanak, objasnili smo šta nam je cilj, šta nismo dobro uradili, šta treba da popravimo i špta moramo da uradimo protiv jedne ekipe koja nije Italija ali koja je ovde pokazala da ovde moramo da izrespektujemo taj njihov kvalitet, pre svega napadački kvaltiet.

Ljut je bio selektor zbog kritika nakon poraza od Italije.
- Naravno, ponavljam, moram da ponavljam bez obzira na komentare koji stižu i do mene. Moram to da kažem, nije da tražim izgovore, ali vi veoma dobro znate koliko sam ja ekipa trenirao za ove dve godine. Svaka akcija druga ekipa, svako prvenstvo puno ekipa. Ovde fali puno igrača, mislim fali, nisu tu… ne fale, da se razumemo. Svaki igrač je važan, ovde pre svega, tako da to pitanje neuigranosti mi pokušavamo da nadoknadimo ambicijom, odbranom, željom. Nismo juče odigrali dobru odbranu iz tranzicije, nismo, oni su izuzetno dobra ekipa. To bih želeo da kažem, ta ekipa se ne sme potceniti.Poštujem i rumunsku i albansku reprezentaciju, mađarsku, nijednu ne omalovažavam, svi imaju pravo da se razviju i žele da pobeđuju, ali mi smo izgubili od jedne od najboljih reprezentacija na svetu, od Italije, i mi to moramo da znamo. Svi moraju da znaju, navijači, a mi to teško priznamo, u životu da je neko bolji od nas. Ali ćemo morati. Napredovati je moguće samo ako znaš da i od tebe ima neko bolji. I da to bude motiv da ga stigneš i da od njega nešto naučiš. Fantastična i uigrana ekipa, vi koji to duže pratite treba da obavestite naše navijače, jer naši navijači navijaju i jedini imaju pravo da napadaju i kritikuju i budu ožalošćeni.
Usledio je i prilično nepriličan komentar.

- Jer kad ja kažem, onda će reći, eno onaj iz Pirota treba da nauči da priča srpskohrvatskim jezikom, i tako dalje, pravilnim. Da se ne vadi, nego da ide da peca ribe. A ne zna da ja stvarno uživam u ribama, i u i ženskim i ovim. I volim ribu da pojedem. A da pecam, to nikad neću da radim, za mene ima ko to da radi. Želim da vam kažem da budete pošteni prema ovim momcima. I poraz i pobeda postoje u sportu. Lepo nam je prošle godine naš igrač Nikola Jokić, najbolji igrač na svetu, rekao: U Srbiji se samo gledaju rezultati, ne igra se igra. Vole se rezultati, ne voli se košarka. I u pravu je. Ponavljam, moramo da napredujemo, da učimo od drugih koji su bolji. Ima boljih i nije sramota. Sramota je kad neko ne želi da prizna, to je sramota.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 13

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sličnosti i razlike

Zoran Živković [05.07.2024.]




Video dana

Triput seci, jednom meri

Anketa

Ko je najviše razočarao na Evropskom prvenstvu?

Rezultati