Košarka

Direktno.rs

28. 08. 2023. 07:49 0

Francuzi ispali, zvezda "petlova" udarila na sudije

Košarkaška reprezentacija Francuske nadala se da će se boriti za zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu 2023. Posle poraza od Letonije igraće samo za pozicije od 17. do 32. mesta. Ogorčeni su bili igrači, naročito prve zvezde tima - Evan Furnije i Rudi Gober.

Gober i Furnije su dobili veliki šamar u Džakarti. Posebno ovo boli Francuze jer žele da naprave idealnu atmosferu za naredne Olimpijske igre u Parizu.

- Ima mnogo razočaranja, baš mnogo razočaranja. Dobili smo šamar na ovom turniru, mnogo toga smo propustili. Zavist? Ne, samo smo ogorčeni na naš način igre. Gubili smo lopte, prestali smo da igramo kako smo želeli, a oni su bili u ekstazi. Nisam video šta se dogodilo pri isključenju De Koloa. Moramo da igramo bolje od toga, ne možemo poraz da stavimo na leđa nesportske. Mora da se postavi veliko pitanje za sledeću godinu i Olimpijske igre. Ali svaka godina je drugačija, ima svoju priču - rekao je Furnije.

Rudi Gober se zatim oglasio.

- Malo smo nokautirani, težak je poraz za nas. Utakmicu smo počeli dobro, sa pravim mentalitetom, ali opet nam nedostaje čvrstina, skokovi, pravili smo greške... Male stvari koje na kraju prave razliku i daju udarce koji su potrebni kada je najvažnije. Imali su i odluke od sudije koji je sr**e. Ne znam ni zašto su ovakve sudije tu, iskreno. Nesportska za isključenje De Koloa je već neverovatan potez, pa moj faul na kraju...

Nastavio je u istom tonu.

- U svakom slučaju, nismo izgubili zbog toga. Šta god da se desi, Letonija zaslužuje svoje mesto, igrali su bolje od nas, ali uprkos tome, dopao mi se duh koji smo imali tokom većeg dela utakmice. Svi moramo da se pogledamo u ogledalo. Ima stvari o kojima ću pričati kasnije. Naravno da ima ljutnje, nismo tamo gde bi trebalo da budemo, ali nadam se da ćemo naučiti. To nije bilo naše očekivanje. Još jednom, moramo da učimo, nemamo izbora i sledeće godine moramo da se vratimo jači.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati