Košarka

M. Z.

25. 08. 2023. 11:59 0

Italijani se mučili protiv Angole, Australija ubedljiva

Mundobasket je i zvanično počeo prvim utakmicama u grupama A i E, koje su okončane pobedama favorita. Italija je savladala Angolu sa 81:67, i to posle mnogo mučenja, dok je Australija u drugom poluvremenu prelomila meč i na kraju deklasirala Finsku sa 98:72.

Očekivali su mnogi da će prvi meč u grupi A između Italije i Angole biti rutinsko odrađivanje posla "azura", ali je bilo sve samo ne to. Jer, afrička selekcija je skupo prodala kožu, mučila je izabranike Đanmarka Poceka, koji su do kraja strepeli za pobedu. Na kraju su do nje i došli slavivši sa 81:67.

Angola je bolje ušla u meč, pa je u uvodnoj fazi iskoristila uspavanost Italijana, te je došla do sedam poena prednosti. "Azuri" su, pak, u završnici prve četvrtine uspeli da se trgnu, preokrenuli su i prvi deo meča su rešili u svoju korist - 23:17.

Ali, nije se Angola predala, došla je do egala u drugoj četvrtini, pa smo do kraja poluvremena gledali rezultatsku klackalicu, kada je bilo jasno da će Pocekov tim morati da se namuči da bi došao do pobede.

U trećoj četvrtini su se Italijani malo odlepili, otišli su na plus devet, ali je usledila serija od 9:0 rivala i izjednačenje - 49:49. Do kraja deonice su "azuri" uglavnom vodili, no nisu uspevali da steknu neku značajniju prednost, pa se u poslednjih 10 minuta ušlo sa plus četiri za favorizovanu selekciju.

Italijani su uspeli pitanje pobednika da reše tek u poslednja dva, tri minuta, kada su otišli na plus 12, odakle Angola nije uspela da se vrati, pa su igrači afričke selekcije pognutih glava napustili teren.

Italijane su do pobede vodili Fontekio sa 19, Tonut sa 18 i Rići sa 12 poena, dok su u redovima Angole najefikasniji bili Dundao sa 19 i Fernando sa 13 poena.

U meču grupe E viđena je potpuno drugačija situacija. Australija nije imala milosti, savladala je Finsku sa čak 98:72 i tako je potvrdila da je jedan od glavnih favorita za medalju na Mundobasketu.

Finska je uspevala da parira samo u prvom poluvremenu, posle prve četvrtine je vodila, da bi "kenguri" na veliki odmor otišli sa plus pet.

U drugom poluvremenu je na parketu postojao samo jedan tim, Australijanci su bili razigrani, postepeno su dizali prednost, da bi na kraju slavili sa čak 26 poena prednosti.

Najzaslužniji za trijumf "kengura" bili su Mils sa 25, Gidi sa 14 i Ingls sa 13 poena, dok je kod Finaca bolji od ostalih bio Lauri Markanen sa 19 poena.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Primopredaja

Zoran Živković [17.05.2024.]




Video dana

Treniraj kod kuće

Anketa

Ko će osvojiti titulu u ABA ligi?

Rezultati