Košarka

Direktno.rs

30. 06. 2023. 21:53 1

Katastrofa "orlića" u četvrtfinalu SP

Košarkaška reprezentacija Srbije do 19 godina nije uspela da se plasira u polufinale Svetskog šampionata i tako ponovi rezultat od pre dve godine.

Selekcija Francuske ubedljivo je u četvrtfinalnom meču u Debrecinu savladala ekipu trenera Vladimira Đokića sa 98:59 i u subotu u borbi za plasman u finale sastaće se sa Sjedinjenim Američkim Državama. U drugom polufinalu igraće Španija i Turska.

Srbija je dobro počela duel protiv fizički mnogo moćnijeg rivala, povela je 7:2, ali je Francuska serijom 9:0 najavila debakl "orlića". Iz minuta u minut rasla je prednost "trikolora", koji su dominirali na obe strane terena, a koliko je srpski tim bio nemoćan potvrđuje i podatak da je u prvom poluvremenu, koje je završeno rezultatom 56:27, samo pet puta pogodio koš iz igre.

Srbija je posle 20 minuta imala samo jednu asistenciju (rival čak 15), 13 izgubljenih lopti, a Francuska je upisala i sedam rampi i apsolutno zatvorila sve prilaze košu.

U nastavku utakmice ništa se nije promenilo, a mladi Francuzi su dodatno povećali prednost protiv indisponiranog rivala i u poslednju deonicu su ušli sa neverovatnih 44 poena prednosti – 83:39!

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Melvin Ažinsa sa 23 poena (4/7 za tri), Zahari Perin je dodao 18 uz 9 skokova i 4 asistencije, Noa Penda 11, a Aleksandre Dam Sar 10. U srpskoj ekipi dvocifreni su bili Filip Borovićanin sa 13 poena uz 11 skokova i 7 izgubljenih lopti, isti broj poena imao je Lazar Đoković uz 6 izgubljenih lopti, dok je Ilija Milijašević zabeležio 11.

Titulu brani reprezentacija SAD, koja na poslednjih pet prvenstava samo jednom nije bila zlatna.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati