Košarka

[ Izvor: Mediji ]

06. 06. 2023. 20:52 3

Partizan demolirao Cedeviitu i otišao u finale ABA lige

Partizan je lakše nego što se očekivalo pobedio Cedevitu sa 90:71 (24:16, 17:14, 24:23, 25:18) i plasirao se u finale ABA lige. Za trofej šampiona regionalne lige igraće protiv Crvene zvezde.

Crno-beli su odlično ušli u meč i poveli sa 5:0. Seriju crno-belih na kratko prekida Alen Omić posle zakucavanja, a, od tog momenta izabranici Željka Obradovića vezuju novih 11 poena za ubeldjivih 16:2 posle samo četiri minuta meča.

Domaći košarkaši su u ovom periodu postigli tri trojke iz tri pokušaja i odmah stavili do znanja rivalu da žele pobedu. Ipak, malo po malo, gosti su uspevali da zaustave nalet Partizana. Tako, Cedevita Olimpija zaigrala je mnogo angažovanije u obe faze igre i na startu druge deonice, serijom poena, prilaze na 26:24, a onda dolaze i do izjednačenja posle trojke Mulalića za 29:29.

Trener crno-belih Željko Obradović pokušavao je tajm-autima da stabilizuje igru svog tima. U tome je i uspeo pošto su njegovi košarkaši u poslednjih par minuta druge četvrtine vratili prednost na +11, 41:40.

U nastavku, Partizan se mučio prva dva minuta, a onda su crno-beli zaigrali odbranu onako kako umeju i posle nove mini serije od 5:0, "pobegli" rivalu na 50:34 i najveće prednosti na meču od +16.

Do kraja susreta, crno-beli nisu dozvolili rivalu da se razigra. Tako, posle ubedljive igre stigli su od prednost od 25 poena na 5 minuta pre kraja. Sa druge trane, gosti nisu imali snage da se još jednom vrate u meč, pa su crno-beli upisali pobedu u sseriji od 2:1 i zakazali finale u kojem će igrati protiv Crvene zvezde.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati