Košarka

[ Izvor: Mediji ]

30. 05. 2023. 06:58 0

Jokić dobio protivnika u finalu NBA lige

Košarkaši Majami Hita pobedili su Boston Seltikse u 7. utakmici finala Istočne konferencije sa 103:84 i biće protivnici Denver Nagetsa i Nikole Jokića u velikom finalu NBA lige!

I pored toga što su verovatno svi očekivali da će Boston biti prva ekipa u istoriji NBA koja će se vratiti i "okrenuti" seriju posle starta od 0:3, Džimi Batler i ekipa su uspeli da ponize Seltikse usred "Gardena" još jednom i na dramatičan način postignu najveću pobedu ove generacije "Hita".

Majami je došao do vođstva već u prvoj četvrtini, koju je dobio sa 22:15, na poluvremenu je razlika bila već dvocifrena (52:41), a isfrustrirani igrači Bostona uspeli su samo da dobiju treću četvrtinu, i to sa košem razlike, da bi ih Majami dotukao u poslednjoj četvrtini, za ubedljivu pobedu od 19 poena razlike.

Najbolji u pobedničkom timu bili su Džimi Batler sa 28 i Kejleb Martin sa 26 poena, dok su u timu Bostona najefikasniji bili Džejlen Braun sa 19 poena (ali uz užasan šut, 8-23 iz igre) i heroj Seltiksa iz 6. utakmice, Derik Vajt, sa 18 poena.Potpuno je podbacio superstar ovog tima Džejson Tejtum sa samo 14 poena. Ako treba da se traži opravdanje, ima ga: u prvoj akciji na utakmici "izvrnuo" je skočni zglob i naredna 42 na utakmici proveo je šepajući. Majami je prvi osmoplasirani tim koji će imati šansu da se bori za NBA titulu posle Njujork Niksa iz 1999. godine.

Podsetimo, posle vođstva Majamija od 3:0, Seltiksi su dobili sledeće tri utakmice i vratili seriju u Boston, ali ipak su posustali na poslednjoj prepreci i nisu uspeli da postanu prvi od 150 timova koji bi okrenuli seriju posle 0:3. Seltiksi su pre utakmice gledali dokumentarac o bejzbol timu Boston Redsoksima, koji su "okrenuli" gubitak od 3:0 protiv Njujork Jenkisa i 2004. uzeli titulu, ali im ni to nije pomoglo.

Prva utakmica Denvera i Majamija počinje u noći između četvrtka i petka (2. jun) od 02.30 časova u Denveru.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati