Košarka

[ Izvor: Mozzartsport ]

28. 05. 2023. 05:49 1

Vajt u poslednjoj stotinki ugasio plamen Majamija

Pobedom (103:104) uz zvuk sirene, uz veoma dramatičnu završnicu, Boston je postao četvrti tim koji je u istoriji NBA plej-ofa uspeo da nadoknadi 0:3 u seriji, te će na svom terenu pokušati da napravi još jedan korak i postane prva ekipa koja je režirala veliki preokret i posle tri uvodna poraza prošla dalje.

Posle Niksa 1951, Denvera 1994. i Portlanda 2003. godine, Boston je postao četvrti tim koji je uspeo da u plej-ofu posle tri vezana poraza nadoknadi minus u seriji, a za dva dana na svom terenu će pokušati da ispiše novu stranicu istorije i postane prvi klub koji je posle 0:3 režirao i potpuni preokret.

Iako je tokom većeg dela šeste utakmice delovalo da će Boston rutinski doći do izjednaenja u seriji Majami je u poslednjoj deonici uspeo da režira odgovor, naplati pad u igri rivala i preko Džimija Batleta tri sekunde pre kraja stekne pola koša prednosti. As Majamija uspeo je da iznudi faul Ala Horforda pri šutu za tri poena i donese svom timu prednost 103:102.

Gostima je za odgovor preostalo tri sekunde i odluka je pala na Markusa Smarta. Košarkaš Bostona preuzeo je odgovornost i iz teške situacije promašio za tri poena, međutim neopreznost odbrane rivala iskoristio je Derik Vajt, zabeležio ofanzivni skok i stotinku pre sirene postigao dva poena vredna pobede i ostanka Seltiksa u seriji.

Usledila je neverovatna završnica i uzbudljivih 60 sekundi okončanih velikim slavljem gostiju te će isti rivali u noći između ponedeljka i četvrtka definitivno odlučiti ko ide na megdan Jokiću i Denveru.

Podsetimo, prva utakmica NBA finala zakazana je za 1. jun.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati