Košarka

[ Izvor: Mozzartsport ]

26. 05. 2023. 07:09 0

Jokić još čeka rivala: Boston se vratio u život

Bio je Boston pred pred provaliom, pred debaklom u finalu Istočne konferencije, ali uspeo je da preživi. Još jednom. Pre tri dana sačuvao ga je brejk na Floridi, kada je smanjio na 1:3 u seriji, da bi noćas, iz trećeg pokušaja, konačno uspeo da slavi i pred svojim navijačima - 110:97. Rezultat je sada 3:2 u pobedama za Majami, a četa Erika Spolstre treću 'meč loptu' ima ponovo kod kuće i to u noći između subote i nedelje.

Naš Nikola Jokić i njegovi Denver Nagetsi rivala u borbi za prsten najkasnije bi mogli da dobiju 30. maja. Za tada je zakazana majstorica. Sve to pod pretpostavkom da Seltiksi prirede još jedan brejk za dva dana i izjednače na 3:3.

Boston je noćas pružio daleko najbolju partiju u finalnoj seriji Istoka, dok je Majami potpuno podbacio. Gosti su samo u dva navrata prve četvrtine imali egal. I to 2:2 i 4:4. Njihova noćna mora započela je serijom 17:2 što će uslediti odmah potom. Tako su Seltiksi već u prvoj deonici imali ogromnih 16 razlike - 23:7.

Pet minuta bilo je potrebno domaćinu da ode na dvocifrenu prednost i Majami do kraja nije uspeo da spusti istu ispod deset. To valjda najbolje govori o dominaciji Bostona maltene u svakom segmentu igre...

U finišu prvog poluvremena razlika je išla na +20 (61:41), tokom trećeg dela momci Džoa Mazule uglavnom su je uspešno održavali, a onda su na startu četvrte četvrtine imali i noćas rekordnih 96:72. Sve nakon toga bilo je rutinsko odrađivanje posla od strane sedamnaestrostrukih šampiona.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati