Košarka

[ Izvor: Mediji ]

29. 04. 2023. 11:31 8

Grobari skupili 1,5 miliona evra za svoj Partizan!

Košarkaši Partizana igraju neverovatnu sezonu, a to dodatno motiviše navijače da pomognu klubu da se reši velikog balasta u vidu poreskog duga od sedam miliona evra.

Pre nekoliko dana Partizan je pokrenuo akciju na inicijativu velikog broja navijača i počelo je prikupljanje novca za porez.

Odmah su se u akciju uključili i mnogi poznati navijači Partizana, od bivših igrača, poznatih ličnosti, fudbalera, pevača, političara...

Najveće svote uplaćivali su članovi uprave kluba, koji su dali po 100.000 dinara.

Već posle nekoliko dana premašena je svoga od 500.000 evra, nakon čega je čak i Aleksandar Vučić reagovao i poručio predsedniku Partizana Ostoji Mijailoviću da očekuje da ta svota odmah bude uplaćena.

Nije poznato da li je Partizan odmah preusmerio novac, ali je nakon novog proseka koji je sada objavio ponovo predsednik crno-belih gostujući na jutarnjem programu Prve televizije gde je pričao o aktuelnoj situaciji posle svega što se desilo u Madridu, cifra koja je skupljena u akciji "Jedan Partizan imamo" neverovatnih 1,5 miliona. Zapravo, premašuje taj iznos prema rečima Mijailovića, koji je istakao da će akcija trajati još dve nedelje.

- Smislili smo akciju. Do ovog trenutka smo prikupili nešto više od milion i po evra. Hvala svim ljudima koji su donirali novac, članovima upravnog odbora koji su dali 800.000 evra. Uradićemo sa ovom akcijnom nešto što niko nije uradio u istoriji evropskog sporta. Trajaće još dve nedelje. Prikupićemo veliki broj sredstava. Sešćemo i napraviti plan kako da vratimo poreski dug. To je fer prema državi koja ulaže u sport - istakao je Mijailović.

Podsetimo, onaj koji uplati najveća sredstva u akciji dobiće doživotno mesto pored terena na utakmicama KK Partizan, dok će 1992 navijača sa najvećim uplatama imati ugravirano svoje ime i prezime na parketu za narednu sezonu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati