Košarka

28. 03. 2023. 06:54 1

Jokić novim tripl-dablom pokazao ko je MVP! (VIDEO)

Trebalo je da bude spektakl, "sudar titana", dvojice igrača koji su jedini kandidati za MVP titulu, ali je Džoel Embid još jednom odlučio da "pobegne sa crte" Nikoli Jokiću koji je vodio Denver do trijumfa nad Filadelfijom - 116:111!

Statistika je jasna i kaže da je Embid poslednji put igrao protiv Jokića u Denveru još 2019. godine i od tada uvek postoji neki razlog zašto ga nema. Ovoga puta to je navodno povreda lista. Da li je ona stvarno prisutna ili ne, to samo Seventisiksersi znaju. Međutim, dovoljno je što se u javnosti ponovo pojavio crv sumnje.

Za to vreme, Jokić ne haje zbog toga što se Embid nije pojaviona terenu. Srbin je svoj posao uradio i meč je završio sa novim tripl-dabl učinkom od 25 poena, 17 skokova i 12 asistencija.
Dobio je i novi nadimak - EMVPIID, i tako verovatno stavio tačku na govorkanja ko bi i ove sezone trebalo da uzme MVP titulu. Ujedno, Jokić je postao tek treći košarkaš u istoriji NBA koji je u 10+ utakmica u sezoni zabeležio najmanje 20 poena, 15 skokova i 10 asistencija. Pre njega su to uradili jedino još Vilt Čemberlejn i Oskar Robertson.
Što se tiče samog meča, on je ušao u nepotrebnu dramu kada je u pitanju Denver. Naime, Nagetsi su u četvrtoj deonici imali 20 poena viška (104:84), da bi na 13 sekundi do kraja bilo samo 114:111. Pored Jokića, Džamal Marej se istakao sa 19 poena, dok je Braun sa klupe ubacio 18. Majkl Porter Džunior je imao 15, a 12 je dodao Gordon.

S druge strane, u nedostatku pomenutog Embida i Džejmsa Ahrdena (Ahilova tteiva), Tajris Meksi je držao igru Filadeflije sa 29 poena. Haris i Rid su imali po 16, Mekdenijels je dodao 14.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati