Košarka

Direktno.rs

23. 03. 2023. 07:06 0

Bogdan promašio ključni šut, Atlanta izgubila

Naš košarkaš Bogdan Bogdanović mogao je da bude junak Atlante u noći između srede i četvrtka, ali njegov šut za pobedu nad Minesotom nije bio precizan, pa su Timbervulvsi na kraju slavili sa 125:124.

Imao je Bogdanović otvorenu situaciju na 10 sekundi do kraja, da je pogodio trojku Hoksi bi otišli na plus četiri i završili posao. Ovako, Minesota je u poslednjem napadu stigla do dva poena preko Karla Entonija Taunsa koji je bio precizan sa linije penala tri sekunde do isteka vremena.

Tauns se na teren vratio posle 113 dana pauze i 52 utakmice i odmah je izrastao u heroja tima. Na kraju je imao 22 poena i efikasniji od njega su bili Naz Rid sa 26 poena i osam skokova, te Mekdenijels koji je brojao do 25.

Što se tiče Bogdanovića, Srbin je na terenu proveo 30 minuta i za to vreme je imao učinak od 11 poena, tri skoka i dve asistencije. Tre Jang je sa 29 bio najefikasniji, a dodao je i osam asistencija.

Džon Kolins, Sadik Bej i Deandre Hanter su imali po 16 poena i redovima Hoksa, dok kod Vulvsa još vredi istaći i Rudija Gobera sa dabl-dabl učinkom od 12 poena i 12 skokova.

Za razliku od prethodnog puta kada su zaustavili Filadelfiju, Čikago je sada doživeo lagan poraz od identičnog rivala (116:91) - uz mršavu partiju Nikole Vučevića.

Crnogorac je protiv Džoela Embida prethodno ostvario dabl-dabl učinak, dok je sada meč završio sa osam poena i pet skokova. Podbacila je kompletna prva petorka iz koje je jedino Zak Lavin sa 16 poena bio dvocifren.

Kobi Vajt je ubacio 19, Dosunmu je imao 14, a Andre Darmond je ostvario 13 poena i 12 skokova.

Što se tiče Filadelfije, Embid je igrao samo prvo poluvreme i na kraju je ubacio 12 poena i imao po sedam skokova i asistencija. Melton je imao 25, Meksi 21, a Haris 20.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati