Košarka

Direktno.rs [ Izvor: Basketnews.com ]

22. 03. 2023. 11:29 6

Koliko zarađuju igrači večitih? Povišica za trojicu

Koliko zapravo zarađuju košarkaši Crvene zvezde i Partizana? Specijalizovani košarkaški portal "Basket news" objavio je kolike su plate igrača večitih rivala koje očekuje povišica u sledećoj sezoni.

Na listi su se našla dva igrača Zvezde i centar Partizana.

Prema pisanju ovog portala, Matijas Lesor mesečno prihoduje 50.000 evra.

- Matijas je posle igranja u Evroligi prošle sezone došao u Partizan koji je igrao Evrokup i pokazao je neverovatan napredak. Rad sa Željkom Obradovićem izvukao je najbolje iz njega, pokazao je sve njegove vrline. Produžio je ugovor za ovu sezonu i s obzirom na odnos koji ima sa navijačima ne bi bilo čudno da ostane u klubu i posle leta. Očekivanja su da će njegova nova plata biti između 100.000 i 130.000 evra - stajalo je u tekstu o kandidatu za MVP Evrolige.

Kako navodi Basket news, Luka Vildoza mesečno prihoduje 80.000 evra.

- Argentinac nije uspeo da nađe mesto u NBA ligi, vratio se u Evropu i ponovo je "oživeo" u Zvezdi. Pokazao je da može da bude jedan od lidera tima, a posle dolaska Fakunda Kampaca je malo pao u formi, ali ukupno gledano je ostavio sjajan utisak. Očekivanja su da će njegova nova plata biti između 120.000 i 130.000 evra - stajalo je u tekstu.

I na kraju se ovaj portal dotakao i Filipa Petruševa, koji zarađuje 25.000 evra za mesec dana.

- Ova sezona je na neki način sezona rehabilitacije za Petruševa posle razočaravajućeg perioda u Efesu, gde nije dobio poverenje Ergina Atamana. Povratak u domovinu se za njega isplatio. Pod Duškom Ivanovićem je pokazao sav svoj ofanzivni talenat. Ima samo 22 godina i sigurno će privući veliko interesovanja timova u Evroligi. Tražio ga je i Žalgiris pred početak prošle sezone, ali se klub odlučio za Laurinasa Birutisa. Petrušev je odličan u napadu, mada mora da popravi igru u odbrani, to mu je očigledna mana koja ga sprečava da bude u nekom od najjačih timova. Očekivanja su da će njegova plata na leto biti između 50.000 i 70.000 evra.

Povišice očekuju i Džonu Metjuza iz Asvela, Krisa Džonsa iz Valensije, Bonzija Kolsona iz Makabija, te Darijusa Tompsona iz Baskonije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati