Košarka

Direktno.rs

05. 02. 2023. 18:09 0

Zvezda iskalila bes na Igokei: Slavila sa plus 33

Košarkaši Crvene zvezde vratili su se na pobednički kolosek posle dva poraza u Evroligi, pošto su u 18. kolu ABA lige kod kuće demolirali Igokeu sa 104:71.

Zvezda je duel dočekala posle neuspeha u Italiji protiv Virtusa i Armanija, ali se već na početku meča protiv tima iz Laktaša, koji vodi bivši trener crveno-belih Vladimir Jovanović, videlo da je rešena da upiše pobedu.

Ekipa Duška Ivanovića je sa tri trojke počela utakmicu u prva četiri minuta, bilo je 12:4 vrlo brzo, a onda je Petrušev pogodio i svoju treću trojku za 17:4. Pobeda je već tada bila na vidiku.

Trojkom Bentila za 27:11 je završena prva deonica.

Drugu četvrtinu je trojkom otvorio Nedović za 30:11, što je u tom trenutku bila šesta trojka crveno-belih, što je segment koji ih je posebno mučio u Milanu. Posle sedme koju je pogodio Vildoza Zvezda je imala 21 poen viška.

Igokea se mučila, dosta grešaka u prvom poluvremenu, a tome je doprinela i dobra igra u odbrani crveno-belih. Dešavalo se i da im lopta nekoliko puta praktično izlazi iz koša.

Sa druge strane, Vildoza je nastavio da puni koš Igokee, nije ih štedeo ni Dobrić... Sve je začinio Kampaco trojkom u poslednjoj sekundi.

U nastavku tri i po minuta Igokea je bila bez koša, prednost je ponovo rasla, bilo je i duplo (70:35), pa onda je bilo i plus 40 poena razlike. Odbrana Igokee u tim momentima nije postojala.

Nedović je bio taj koji je imao vruću ruku u drugom poluvremenu, Argentinci skoro i da nisu igrali.

Zvezda je uspela da pređe i "stotku" na tri minuta do kraja utakmice, a veliku prednost je iskoristio i trener Duško Ivanović kako bi rasporedio minutažu.

CRVENA ZVEZDA - IGOKEA 104:71 (27:11, 34:19, 20:11, 23:30)

Dvorana: "Aleksandar Nikolić". Gledalaca: 4.387. Sudije: Dragan Porobić, Radoš Arsenijević, Tomislav Stapić.

CRVENA ZVEZDA: Vildoza 13, Lazarević, Kampaco 14, Lazić 5, Dobrić 14, Ivanović, Ilić 12, Nedović 20, Marković, Kuzmić 11, Petrušev 12, Bentil 3.

IGOKEA: Kondić 3, Nerandžić 6, Delalić 10, Tanasković 17, Stanković 4, Kroford 11, Jošilo 5, Milosavljević 1, Voler 4, Marić 2, Đorđević 8, Bošković.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati